Site pictogram Tilburgers.nl

Meningokokkenziekte bij student Fontys Hogeschool

Op 26 augustus 2018 is bij één van de studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg de meningokokkenziekte vastgesteld.

GGD Tilburg meldt dit op de website: “De student, die vorige week begeleider was op het introductiekamp voor eerstejaars studenten, is opgenomen in het ziekenhuis.”

De GGD gaf maandagochtend 27 augustus 2018 voorlichting op de betreffende school.

Naschrift: Op 30 augustus 2018 maakte Fontys bekend dat de student is overleden:  “De directie van Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg (FHJ) in Tilburg heeft dit vanmiddag aan studenten en medewerkers medegedeeld. Alle lessen zijn direct stilgelegd. Ook morgen gaan de lessen niet door.De 20-jarige student kwam uit Eindhoven en was vierdejaars student Journalistiek. Vorige week was hij nog een van de begeleiders tijdens de introductieweek van Fontys. Toen daarna bekend werd dat hij de meningokokkenziekte had, is meteen iedereen in zijn omgeving ingelicht.

Meningokokkenziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een bacterie. Het gevolg kan een hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging zijn. De kans is heel klein dat iemand ziek wordt nadat hij is besmet. Iedereen die recentelijk intensief contact had met de student, is inmiddels persoonlijk benaderd door de GGD Hart voor Brabant. Meer informatie is te vinden op de website van GGD.

 

Mobiele versie afsluiten