Site pictogram Tilburgers.nl

Met de fiets naar de Lochal, dan parkeren in het fietshotel

Wie op de fiets naar de Lochal gaat, om de bibliotheek te bezoeken of om op het gloednieuwe terras te ontspannen, komt tot de ontdekking dat het niet langer is toegestaan om de fiets te parkeren langs de Locomotiefboulevard. Een streng bordje met iets te kleine letters maakt dat duidelijk.

Je moet je fiets parkeren in het fietsenhotel, de nieuwe stalling van de NS, mits je een OV-kaart hebt. Maar waar je je fiets moet stallen als je die niet hebt, staat er niet bij. Erg klantvriendelijk komt het in ieder geval niet over.

Ingang van het fietshotel bij de Willem II fietspad tunnel Foto: John Geerts

Dat vonden blijkbaar ook de raadsleden van Lokaal Tilburg, want daarover stelde deze partij vragen in het Vragenuurtje van maandag 13 september 2021.

Het antwoord van wethouder Bas van de Pol was verrassend: iedereen mag zijn of haar fiets stallen bij de NS, en wie geen OV-kaart  heeft, krijgt gewoon een dagkaartje. De wethouder heeft toegezegd dat hij met de Lochal en bibliotheek contact opneemt om te regelen dat deze informatie ook met de bezoekers wordt gedeeld.
Wel zo klantvriendelijk.

Overigens is het nog wel toegestaan om fietsen te parkeren bij het Burgemeester Stekelenburgplein, andere ingang bij de Burgemeester Brokxlaan, bij het Restaurant RAW en in de binnentuin bij de Boemel.

Mobiele versie afsluiten