Site pictogram Tilburgers.nl

Metropolitan opent expositie van Ad Fijneman

Het Metropolitan Museum aan de Stedekestraat 15, opent een expositie met schilderijen van Ad Fijneman. De opening is op vrijdagavond 3 november 2023 om 20:00 uur met een korte inleiding van Ivo van Leeuwen en een poëtisch intermezzo van Nick J Swarth.

Ad Fijneman is een voormalige vorkheftruckchauffeur die op latere leeftijd gedreven ging schilderen. Herhaaldelijk was het museum al op zijn werk gewezen. Men twijfelde, de curator van de raamtentoonstellingen daarentegen was meteen enthousiast. Het museum toont reeds vijf jaar de lokale culturele rijkdom aan de bewoners en bezoekers van onze stad.

Ivo van Leeuwen: “Ad Fijneman was een laatbloeier in de kunst. Een kluizenaarsachtige man die als vorkheftruckchauffeur zijn geld verdiende. Zijn kleine appartementje was zijn oase, daar omringde hij zich met boeken van Franse, Duitse en Russische schrijvers, literatuur en filosofie. Rond zijn vijftigste pakte Fijneman voor het eerst een kwast op. Eenmaal geproefd aan het schilderen werd het een obsessie. Honderden schilderijen van vrouwenhoofden. Als bezeten smeerde hij de verf op het doek. Niet geremd door enige academische kennis ontwikkelde hij op onnavolgbare wijze een compleet eigen stijl. Zijn werk is rauw, confronterend en raakt de kijker recht in de ziel. Rock en Roll op canvas.”

Alle bezoekers zijn welkom voor de tentoonstelling ‘Ad Fijneman: Rock & Roll op Canvas’ in het ‘Metropolitan Museum’ aan de Stedekestraat 15 te Tilburg van vrijdag 3 november t/m zondag 24 december 2023. Dag en nacht, de toegang is vrij.

Mobiele versie afsluiten