Site pictogram Tilburgers.nl

‘Missie China’ heeft zakelijke band met Changzhou versterkt’

Changzhou-2014In de week van 11 tot 19 oktober is wethouder Erik de Ridder, samen met ondernemers van elf Tilburgse bedrijven opnieuw op zakenreis geweest naar Changzhou in China. “Het was een vruchtbare handelsmissie”, geeft wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken) aan op de website van de gemeente, Tilburg.nl. “Tilburg en Changzhou hebben een stedenband sinds 1997, maar we hebben onze band de laatste jaren flink aangehaald. Door elkaar te bezoeken, verstevig je de onderlinge relatie. Van deze goede verstandhouding  profiteert het Tilburgse bedrijfsleven. Zij komen sneller en makkelijker in contact met ondernemers in China.”

De meereizende ondernemers zijn zeer te spreken over de resultaten van deze reis. Bierens Machinefabrieken b.v. ondertekende bij de vorige handelsmissie in 2013 een intentieovereenkomst met een Chinees bedrijf in tandwielproductie. Henk Meijer, CEO van Bierens, reisde ook dit jaar mee. “Dankzij de missie hebben we een Chinese co-producent gevonden. Deze mogelijkheid is voor ons belangrijk vanwege onze markten in Oost-Europa.”

Patrick Villevoye van Logistic force, opleider op het gebied van transport en logistiek, is zeer te spreken over de handelsmissie. “Ik heb met veel Chinese ondernemers uit de transportwereld gesproken. Zeer interessant. Ik zou iedereen aanraden om zo’n reis te maken. Het verbreedt je horizon.” Het bedrijf Dutch International Trading BV heeft een overeenkomst met een bedrijf in Changzhou gesloten om melkpoeder te leveren.

Een zeer gedetailleerd verslag van de reis is te vinden op de blog van Erik de Ridder.

Mobiele versie afsluiten