woensdag 24 april 2024

11 gedachten over “Monitor Debat ‘Oud in eigen huis’ Feiten en cijfers

 1. Als ( moeten) doorwerkende vrouw van 64 met laag budget merk ik dat alle energie in werk zit en sociale contacten, moeilijker worden. Woon nu lang alleen in te groot huur eensgezinshuis,verhuizen,…waar wat is betaalbaar, wil niet elke x naar een ander level? Hoe kom je nog ergens?
  Zie graag mix in de toekomst van diverse leeftijden. Best bang voor alleen ouderen aan de bingo , ontmoet graag mensen met humor en waar ook een goed gesprek mee te voeren is. Vluchtelingen, , misschien als, ze , maar niet gelovig zijn. Veel gereisd maar t word eenzaam
  blij met deze discussie
  Groet JOKE

 2. Veel ouderen die niet naar een verzorginghuis wilden,maat toch daarheen gingen omdat ’t thuis niet meer ging ,zeggen:had ik dat maar eerder gedaan!De veiligheid,zorg , aandacht en afleiding bevalt ze goed.Ze waren bang om uit hun vertrouwde omgeving te moeten,logisch!En de student die gratis inwoont voor maar 30u aandacht te schenken aan de oudjes”tja ,ik denk dat dat toch heel veel mensen zouden willen doen voor gratis wonen.

 3. Mijn moeder is dik honderd jaar. Is hulpbehoevend en woont tot volle tevredenheid nog thuis. De thuiszorg is fantastisch en we hebben het huis wat aangepast. Ik als zoon vind mantelzorg logisch en we hebben nog veel plezier samen.

 4. Het beeld wat d66 over bejaarden-/verzorgingshuizen heeft klopt lang niet altijd met de praktijk en is een trap in de rug of het kruis voor degenen die met alle inzet en betrokkenheid wegbezuinigd zijn, overbodig zijn genoemd.

 5. waarom wordt er zo weinig naar elkaar geluisterd???? in dit soort programma`s
  Men praat zo ontzettend snel daar wordt het allemaal erg onrustig van.
  Nodig minder mensen uit en neem de tijd om naar de verhalen van elkaar te luisteren
  waarom wordt het publiek anders uitgenodigd??????

 6. Ik vind bejaarde tehuizen prima voor ouderen maar het moet anders georganiseerd en gezelliger gemaakt. Basis is liefde, respect en graag willen helpen.

 7. Hierbij geef ik een reactie op het monitordebat over oudere zorg. Anderstalige die de Nederlandse taal nog moeten leren, zijn miss hier inzetbaar om bij oudere mensen te komen. Zij kunnen wat hand en spandiensten doen, zo als wanderen, boodschappen doen, als het kan met de oudere samen, zo kan je onderweg praten , dus de taal leren en de Nederlandse normen en waarde leren. Aldoende leert men. Ik zie hier nog weinig van. Er zijn nu zoveel vluchtelingen en anders talig op een andere manier in ons land, breng ze in contact met de oudere en andere eenzame mensen. Graag wil ik vernemen of het ook gelukt is om anderstalige bij de oudere te brengen. Hartelijkeer groeten Tini Schutte.

 8. Waar zijn de oude mensen dit debat? Er wordt over onze ruggen heen over ons gedebatteerd. Als nuchtere 81 jarige zie ik oplossingen zonder hele hordes vreemden in mijn huis, mijn enig overgebleven kind kan ik niet belasten. Ik woon in een hof waar in de bovenhuizen jonge werkenden wonen gelijkvloers ouderen en gehandicapten zolang ik gezond blijf o.k. wij helpen elkaar maar wat zou ik het goed vinden om verzorgingshuis te wonen waar alle ontslagen mensen aan het werk kunnen waar samen dingen doen zonder vreemden ik moet er echt niet aan denken afhankelijk te worden van vreemden.

 9. En wordt er ook over nagedacht hoe het voor mensen zonder kinderen is?
  Ik ben wel 65+ maar nog niet echt oud en net terug uit het ziekenhuis. Mensen om mij heen (vaak ook ouder dan ik) willen wel boodschappen doen, maar meer ‘zorg’ kan ik niet van hen vragen. Geen familie die iets voor me kan doen. Vrienden ook niet meer piep en bij allemaal genoeg aan hun eigen pakket(je).
  Dat mis ik in veel discussies.

  En ik ken ouderen die het fijn vinden om in de aanleunwoning met zorg iedere morgen koffie te kunnen drinken en mee te doen aan andere activiteiten. Als je zelfstandig woont en niet meer mobiel bent dan vereenzamen die mensen heel erg en is het leven voor hen vaak niet meer de moeite waard.

  Een alternatief? Kleinschalige appartementengebouwen met de mogelijkheid tot gezamenlijk koffie drinken en andere activiteiten. Niet van die grote flats. Dan kan de zorg die nodig is ingekocht worden en kunnen mensen zo lang dat kan kleine hand en spandiensten voor elkaar verrichten.

 10. Ja het verzorgingshuis/ bejaardenhuis weer terug !!mijn grootouders zaten er.Comfortabel en verzorgd en aanspraak. Gezamenlijke activiteiten. Winkeltjes. Contacten . Goede voeding…..wat was daar nou zo mis mee ??Nu thuis alleen zitten verkommeren en hele families overstuur over wat te doen met pa of ma die zorg nodig heeft…

 11. Kunnen alle mantelorganisatie wel de goede Hulp geven zijn deze wel goed opgeleid. Ik ben ook mantelorganisatie maar helaas kan mijn schoonmoeder of schoonvader zijn billen niet wassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *