Site pictogram Tilburgers.nl

Mundial in race voor cultuurprijs

Foto: Dolph Cantrijn

Festival Mundial is in de race om de landelijke prijs Code Culturele Diversiteit (CCD) in de wacht te slepen. Het Tilburgse evenement is doorgedrongen tot de finale, waarin vijf evenementen strijden om de benoeming. Het publiek mag tot en met half januari 2017 via een internetstem samen met een jury meebepalen wie gaat winnen.

Mundial kreeg gisteren te horen dat het tot de gelukkigen behoorde, vanwege de opzet en het bereik van het festival.

Op 15 februari 2017 wordt in de Melkweg duidelijk wie de prijs van € 5000,- gaat winnen. Tijdens dat programma, dat van 16.00 tot 18.00 uur duurt, krijgen de vijf genomineerden de kans zich aan een breed publiek te presenteren. Elke genomineerde krijgt tien minuten waarin hij zijn prestatie kan neerzetten. Dit kan in de vorm van een kort optreden, een act, een filmpje of een andere vorm. Het doel is dat de kwaliteit van het product wordt getoond.

De prijs wordt uitgereikt door Mariëtte Hamer, die behalve voorzitter van de SER, ook de juryvoorzitter is van de CCD –Award 2017. Ook minister Jet Bussemaker behoort die avond tot de genodigden.

De nominatie van Mundial voor een landelijke cultuurprijs komt op een onverwacht moment. Juist deze maand hebben zowel provinciale als landelijke cultuurfondsen besloten het festival niet langer van subsidie te voorzien, vanwege het in hun ogen ontbreken van culturele importantie. Artistiek directeur Erwin Schellekens: “En dat zijn vrijwel dezelfde cultuurmensen.”

De gemeente Tilburg heeft Mundial deze week wel 100.000 euro toegezegd.

De vijf genomineerden voor de CCD Award 2017 zijn Hamlet van ZEP Theater Producties, Festival Mundial, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool van Stichting Gebouw 52 en het Van Abbemuseum. De prijs van € 5000,- wordt uitgereikt aan een organisatie die op het gebied van diversiteit een voorbeeldfunctie vervult voor het hele culturele veld.

De genomineerden zijn geselecteerd uit de vijftig Best Practices die gedurende het hele afgelopen jaar zijn verzameld.

Stemmen op Mundial kan tot 18 januari via: codeculturelediversiteit.com.

Mobiele versie afsluiten