Site pictogram Tilburgers.nl

Muurschildering: Alles komt goed

‘Alles komt goed’ van Atilla’s Art oftewel Atilla Yuksel. Foto: John Geerts

In voorjaar van  2020 zette de Tilburgse muurschilder Atilla Yuksel, ook wel bekend als Atillasart op Instagram deze ’tekening  op een muur aan het Textielplein richting de Hasseltstraat.

De wandschildering is aangebracht tijdens de eerste Coronagolf en kwam mede tot stand door Art-Fact:  “een hoopvolle muurschildering. Zijn werk is een vorm van coronArt: ontworpen en aangebracht tijdens de eerste coronagolf. De woorden ‘Alles komt goed’ zijn een blijvende herinnering aan deze pandemie. Deze schildering werd gefinancierd door Art-fact. (Schônste wijk)”

Op Instagram vertelt Atilla   (atillasart) “De jeugd van Oud Noord. Deze tekening is gemaakt met de kinderen in de wijk waar ik ben opgegegroeid. Bovendien is het ook ingekleurd volgens de wensen van de kids. Dat is best wel uitdagend en vernieuwend, die kleurencombinaties. Het voelt goed om zo iets terug te doen voor mijn wijk.”

 

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.
Tilburgers. Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.
Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Mobiele versie afsluiten