Site pictogram Tilburgers.nl

Muurschildering: Dierenrijk in de Textielstraat

Het werk van Eelco van den Berg in Textielstraat, Schrobbelaarstraat. Foto: John Geerts

Oplettende voorbijgangers hebben ‘m vast al gezien. De nieuwe muurschildering op de hoek van de Schrobbelaarstraat en Textielstraat. Op de schildering van Eelco van den Berg zijn onder meer een uil en een vos te zien.

De maker, Eelco van den Berg, artiestennaam EELCO, is een veelgevraagd mural-kunstenaar, illustrator en grafiti artiest. Hij woont nu in  Rotterdam maar heeft ook jaren in New York gewoond en gewerkt. En met succes:  Hij kwam  in de top-10 van beste street-artists met zijn muurschilderingen. Voor zijn werk komt hij nog regelmatig in New York. Voor omroep Rijnmond vertelde Eelco:  “Toen ik daar voor het eerst ging werken, maakte ik dingen die ze daar nog niet kenden. Het sloeg aan. De kunstwereld is daar groter en heeft meer afzet.”

Een mural is een muurschildering die rechtstreeks op een muur, plafond of ander permanent oppervlak wordt geverfd of aangebracht.

Detail. Foto: John Geerts

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.
Tilburgers. Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.

Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Mobiele versie afsluiten