Spring naar inhoud

Muurschildering: Dolfijnen
De dolfijnen. Foto: John Geerts

Op de zijmuur bij het restaurant De Visserij  en Wetsport aan de Havendijk op de hoek van Antoon van Rijenplein, is de schildering aangebracht. Het zijn een drietal dolfijnen.

Spence Willebrants van Wetsports liet de wandtekening  in september 2015 aanbrengen door ZenkOne. (Robert Nas).

Robin Nas is illustrator en woont en werkt in Breda .  Sinds 2005 heeft hij zijn eigen ontwerpstudio.  Hij levert divers werk af, illustraties, schilderijen en grafisch ontwerp. ...lees verder "Muurschildering: Dolfijnen"

In juli 2017  zette de Tilburgse muurschilder Erik Veldmeijer , ook wel bekend als Veldinho op Instagram deze schildering op een muur in de Wingerdhof, vlakbij de Nieuwlandstraat,

Erik Veldmeijer was destijds bekend van het grote Bartkira werk op het gebouw van de Hall of Fame dat in het kader van Incubate 2015  op de gevel was aangebracht. ...lees verder "Muurschildering: Wingerdhoek"

'Alles komt goed' van Atilla's Art oftewel Atilla Yuksel. Foto: John Geerts

In voorjaar van  2020 zette de Tilburgse muurschilder Atilla Yuksel, ook wel bekend als Atillasart op Instagram deze 'tekening  op een muur aan het Textielplein richting de Hasseltstraat.

De wandschildering is aangebracht tijdens de eerste Coronagolf en kwam mede tot stand door Art-Fact:  "een hoopvolle muurschildering. Zijn werk is een vorm van coronArt: ontworpen en aangebracht tijdens de eerste coronagolf. De woorden ‘Alles komt goed’ zijn een blijvende herinnering aan deze pandemie. Deze schildering werd gefinancierd door Art-fact. (Schônste wijk)" ...lees verder "Muurschildering: Alles komt goed"

De Vredesduif Foto: John Geerts

In voorjaar van  2020 zette de Tilburgse muurschilder Erik Veldmeijer deze 'Vredesduif' op de gevel van een pand aan de  Rankentraat op de hoek van de Korte Tuinstraat. De wandschildering is aangebracht ter herdenking van de 75-jarige bevrijding vanTilburg op verzoek van de gemeente Tilburg

In Make It in Tilburg vertelt Erik Veldmeijer:  "Er gingen wat schetsen en overleg aan vooraf. Ik wist al vrij snel dat ik een geschilderd gat in de muur wilde maken, om daarmee een doorbreking te laten zien." ...lees verder "Muurschildering: Vredesduif"

De Bredase Kunstenaar Robin Nas, ook wel bekend in de Grafitti-wereld als Zenk One schilderde in juli 2020 op het grote parkeerterrein bij de AH-XL een enorm werk. Het kreeg de bijzondere titel:  'No Title'.

Over de gehele lengte van de muur , die staat op het parkeerterrein van de Aldi tot aan de Gasthuisring, is de schildering aangebracht. De thema's die verwerkt zijn jaren 80 speelgoed zoals the Transformers. ...lees verder "Muurschildering: No Title"

Joep van Gassel tekende in 2020 voor deze kleurrijke muurschildering aan het Textielplein. Op zijn website licht Joep van Gassel toe: "De schildering bevindt zich op de hoek Textielplein en Dessinateurstraat. Een dessinateur is een patroon ontwerper. Deze Schildering van een textielpatroon is gemaakt voor het project "Schonste wijk'."

"Het patroon is opgebouwd uit elementen van planten en bloemen waar vroeger pigmenten uitgehaald werden om textiel te verven. Uit de gebruikte planten werden de primaire kleuren gehaald: Wede, Meekrap en Wouw."

"In dit community art project is er een dialoog met de bewoners om te kijken wat zij graag wilden zien op de muur. Daar kwam uit dat ze graag iets wilden zien met natuur, aansluitend bij het groene Textielplein en graag een verwijzing naar de straatnamen en het verleden van de wijk." ...lees verder "Muurschildering: Textielpatroon"

'De Chillende Koe' van Erik Veldmeijer op de hoek Veestraat-Oeverstraat Foto: John Geerts

In September 2020 zette de Tilburgse muurschilder Erik Veldmeijer deze 'Chillende Koe' op de gevel van een pand aan de Veestraat op de hoek van de Oeverstraat. De wandschildering kwam op hetzelfde moment als de herinrichting van de Veestraat.

De vergroening van de straat en deze schildering gaan daarbij hand in hand. Erik Veldmeijer heeft in Tilburg al meerdere werken gerealiseerd, zijn oudste en bekendste is ongetwijfeld 'bartkira' op het pand van Hall of Fame. ...lees verder "Muurschildering: Chillende Koe"