Site pictogram Tilburgers.nl

Muurschildering: Hier adem ik vrij

Hier adem ik vrij, in de Telefoonstraat, een werk van Ruben de Bruijn. Foto: John Geerts

Op een kale lege gevel in de Telefoonstraat verrees in april 2020 deze muurschildering van de Tilburgse kunstenaar Ruben de Bruijn, Rubentopia genaamd, en op Instagram ook wel bekend als TilburgTopia.  Het is zijn eerste muurschildering en de eigenaar van het pand vroeg hem of hij de muur wou beschilderen.

Ruben de Bruijn is als illustrator en graficus ook bekend als één van de ontwerpers van nuuw Tilburgs leesplèngske,  een kleurboek voor het doolhof Doloris en een kaft voor 013 straatjes.

 

Detail Foto: John Geerts

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.
Tilburgers. Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.

Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Mobiele versie afsluiten