Site pictogram Tilburgers.nl

Muurschildering: No Title

De Bredase Kunstenaar Robin Nas, ook wel bekend in de Grafitti-wereld als Zenk One schilderde in juli 2020 op het grote parkeerterrein bij de AH-XL een enorm werk. Het kreeg de bijzondere titel:  ‘No Title’.

Over de gehele lengte van de muur , die staat op het parkeerterrein van de Aldi tot aan de Gasthuisring, is de schildering aangebracht. De thema’s die verwerkt zijn jaren 80 speelgoed zoals the Transformers.

Robin Nas is illustrator en woont en werkt in Breda .  Sinds 2005 heeft hij zijn eigen ontwerpstudio.  Hij levert divers werk af, illustraties, schilderijen en grafisch ontwerp, Tot zijn klanten behoren Mojo, 013, RedBull, Vrij Nederland, Fontys en vele andere. Zijn illustraties staan bekend om het realistische karakter en zijn tekeningen kenmerken een grafische handtekening. Op instagram is zijn account ZenkOne.

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.
Tilburgers. Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.
Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Mobiele versie afsluiten