Site pictogram Tilburgers.nl

Muurschildering: Tilburg 013

Een gedeelte van de Skyline Foto: John Geerts

Vanaf medio 2020  zette de Tilburgse muurschilder Paul Watty (45) de complete skyline van Tilburg  op een enorme  gevel van een pand en muur aan de Hoogvensestraat dicht gelegen bij de Piusstraat. De wandschildering is aangebracht op verzoek van de eigenaar en met behulp van de gemeente Tilburg.

Paul Watty heeft de muurschildering ook  op instagram staan met zijn hiyawatty_work account

Paul Watty is designer en vormgever. In Brabants Dagblad vertelde de Tilburger:  “Ik tekende altijd. Mijn beste vriend speelde in de band Green Lizard, ik ontwierp posters en maakte met hem een animatiefilm als videoclip. Daar wonnen we de Cartoon Netwerk Award mee. Door op straat graffiti te spuiten, kreeg ik opdrachten. Hondenwassalon Doggy Doesj was de eerste.”  De Skyline van Tilburg kwam in april 2021 gereed.

Detail van de muur Foto: John Geerts

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.

Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.
Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Mobiele versie afsluiten