Site pictogram Tilburgers.nl

MVO-prijs genomineerde 1: Van Helvoirt Groenprojecten B.V.

Wie zijn die duurzame, maatschappelijk verantwoorde ondernemingen die dit jaar genomineerd zijn voor de Tilburgse MVO-prijs? De meeste van deze bedrijven zijn bij het grote publiek onbekend, terwijl datzelfde publiek nu wel mag stemmen op één van deze bedrijven als meest maatschappelijk verantwoorde bedrijf. In een nieuwe reeks van zes  zullen we alle genomineerden belichten.

Tot 15 september 12:00 uur kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via het stemformulier op de website van de MVO-prijs. Klik hier om direct naar het stemformulier te gaan.

Van Helvoirt Groenprojecten B.V

Het groene dak van de Universiteit van Tilburg is aangelegd door Van Helvoirt Groenprojecten

Van Helvoirt Groenprojecten B.V. is een gerenommeerd hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf. Het moderne familiebedrijf is opgericht in 1964 en heeft ongeveer 70 medewerkers. De onderneming richt zich op het adviseren, onderzoeken, ontwerpen, realiseren en onderhouden van projecten in de groene ruimte. Volgens een continue proces voert van Helvoirt stap voor stap duurzaamheid uit in het bedrijfsproces. Ze spelen daarbij een voortrekkersrol in de branch. Maartje Pinksteren van Van Helvoirt Groenprojecten zegt hierover: “Hierbij is nadrukkelijk aandacht voor de 3P’s (People, Planet en Profit). Er wordt niet gewerkt aan één ‘grote’ duurzame ontwikkeling, maar aan het structureel inbedden van MVO in de bedrijfsvoering, zowel op kantoor als in de uitvoering van de projecten.”

Daarnaast gaan zij nu hun eigen kantooromgeving omvormen tot een duurzaam gebouw. Het nieuwe kantoor zal bijvoorbeeld helemaal energieneutraal worden uitgevoerd.  Ook schenken de ondernemers van Van Helvoirt veel aandacht aan training van hun medewerkers, zijn er stageplaatsen en heeft van Helvoirt continue twee Diamantmedewerkers in de organisatie die als volwaardige medewerkers worden behandeld en worden begeleid door de direct leidinggevenden.

Mobiele versie afsluiten