Site pictogram Tilburgers.nl

Nachtburgemeester café geef de toekomst een gezicht

Op 13 mei 2010 vanaf 21.00 uur wordt al weer de vijfde Nachtburgemeester café gehouden (laatste van dit seizoen) in Muziekpodium de Paradox Telegraafstraat 62 in Tilburg.

Nachtburgemeester Zeus Hoenderop nodigt muzikanten, dichters, performers, beeldend kunstenaars, dansers, circusartiesten, toneelspelers, en ander creatieve geesten uit om grensverleggende, betoverende en spraakmakende avonden neer te zetten!

Met o.a. een improvisatie van Charles Waagenaar gedichten van Karin van Hestia, Herman Coenen en de Nachtdichter Daan Taks een voordraagt van eigen gemaakte natuurwandelingen door Bioloog Gert Brunink, april MaanScout Linde Braber en ook alvast een voorproefje van de mei MaanScout  Cheta Urmila. Verder muzikale optredens van Maaike Nooijen, Sandy & Friends, Sticks & Stones en RET’MS dit is een 5koppige band met zoals ze zelf zeggen: altijd interessante en goed geschreven muziek proberen te maken met invloeden van Drake Bell, Dave Mathews band, The Beatles, Elvis Presley & Jellyfish.

Foto: RET’MS @ Cobbenhagen Spotligh  2 april 2009

Irma Lamers debuteert in het nachtburgemeester café met ‘Geef de toekomst een gezicht’. Ze neemt o.a. een aanloopje en ….. belandt in de groene Tilburgse straten in het jaar 2040. Wat daarna gebeurt?

Irma Lamers is samen met Godelieve Engbersen (februari MaanScout) geïnspireerd om een duurzame toekomst in het jaar 2040 verkennen! Godelieve en Irma zijn al vaker samen te vinden en organiseren bijvoorbeeld maandelijks vegetarisch eten en andere activiteiten die ons een stapje dichterbij een leukere toekomst brengen. Ze zijn ervan overtuigd dat heel veel mensen daar actief mee bezig zijn. Als je je richt op een duurzame toekomst, zie je ook steeds meer wat er al wel gebeurt. Zoals bij La Sala Sportschool, waar vrouwen de kans hebben in alle rust te sporten. Dat inspireert hen om steeds weer een stap te nemen. Je richten op een groene toekomst, en aansluiten bij het beeld dat je hebt, helpt een handje om het hier en nu vorm te geven. Het Nachtburgemeester café brengt talent aan het licht en onderwerpen aan het voetlicht. Met deze presentatie wil Irma Lamers kunstenaars en artiesten uitnodigen om krachtige beelden te scheppen. Wil je op deze avond met dit thema een eigen bijdrage leveren? Kom dan a.s. donderdag 13 mei naar het Nachtburgemeester café, de sound check is tussen 19.30 en 20.45 uur.

 

Foto: Irma & Godelieve

Verder laat mei MaanScout Cheta Urmila op deze avond alvast van zich horen. Sinds 2006 reist zij samen met haar partner Graham Phoenix over de wereld. Nu is ze voor drie maanden neergestreken in Tilburg. Tijdens het Nachtburgemeester café zal ze u alvast een idee geven van haar activiteiten, zoals bijvoorbeeld een wervelende voorstelling op 21 juni as. in de Studiozaal van Theaters Tilburg, voor informatie en reservering

Foto: Cheta Urmila

Programma MaanScout Linde Braber en ezel Donna

28 april – 17 mei:  Bezoek aan opvanghuis Traverse, Reitsehoevestraat 6

13 mei: Nachtburgemeester café Muziekpodium Paradox, Telegraafstr 62

17 – 20 mei: Bezoek aan Kindertuinen en -boerderij Kerkibo, Bis.Bekkerslaan 202a 

20 – 25 mei: Naar Kunstpodium T, Noordstraat 105 met op zaterdag 22 mei van 15.00 tot 17.00 uur Ezelverhalen voor jong en oud.

Mobiele versie afsluiten