maandag 15 april 2024

6 gedachten over “NachtburgeNEEster Harrie Verkerk gekozen als Nachtburgemeester

 1. En dan nu oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker en morgen weer terug tot de orde van de dag, de Fabeltjeskrant

 2. René, dank voor nuancering, – ik snap die emotie ook heel goed!
  En ik begrijp ook Harrie zijn statement.
  Zeker als je Jules Deelder persoonlijk goed kent.
  Persoonlijk heb ik dus meer met de actuele invulling van veel Nachtburgemeesters.
  Voorbeelden uit Groningen, Nijmegen, Zwolle. Natuurlijk kunnen we zonder.
  Maar zoals Tine schreef “Er zijn wel zaken georganiseerd vanuit deze titel, die anders toch niet georganiseerd zouden zijn’. We zullen rustig afwachten hoe een en ander zich nu ontwikkeld. Per seizoen een anarchistisch feest, ik heb daar nog geen beeld bij, maar het klinkt wel aanlokkelijk.
  Maandag as. 20.00 – Kunstpodium T – verwelkomt Tilburg de eerste Nacht-NEEburgemeester. Waarna Gert zich nog steeds actief in zal zetten voor verduurzamen van festivals ed.

 3. Slechts één ding over het nachburgemeesterschap. Dankzij toenmalig nachburgemeester Zeus Hoenderop werden 13 Tilburgse vrouwen door hem benaderd om zijn maanscout te zijn. De opdracht: voer in een maaaand (4 weken) iets uit waar stad profijt van heeft. Ja, regeren is delegeren. Ik bedacht het concept BelsLijntje. De resultaten zijn bekend. Zo niet dan snel naar http://www.belslijntje.com en meld je aan voor de nieuwsbrief. Want intussen stomen we op naar jubileumjaar 2017, 150 jaar Bels Lijntje. Een bekwame nachtburgemeester weet kiem te leggen voor inspirerende burgerinitiatieven. Harrie kan dat en hoeft dus weinig anders te doen dan te enthousiasmeren. Dat kan hij als de beste zie zijn bliksemcampagne. Alle vertrouwen in nachburgemeester die vanuit het duister opereert en daarmee de kracht van de stad in het licht zet.

 4. Helemaal eens met Rene dat de laatste nachtburgemeester vooral ’s morgens te vinden was, ergens in de natuur. Ik heb in ieder geval van deze man weinig inventiefs mogen meemaken ter ere van het Tilburgse nachtleven. Wat betreft de voorlaatste nachtburgemeester, daar heb ik meer waardering voor qua organisatietalent.

  Al met al denk ik dat het anarchisme van Harrie me beter bevalt. Er mogen wat mij betreft ook best meerdere ‘nachtburgemeesters’ door Tilburg zwerven. Als ze maar niet geïnstitutionaliseerd of gesubsidieerd gaan worden. Leven het leven!

 5. Nog een kleine opmerking: die actie met die halve euro vond plaats in 2009, dus ná het nachtburgemeesterschap van Van Densen.

 6. De mening die hier namens mij opgetekend staat in dit artikel behoeft een lichte nuance. Op persoonlijk vlak ga ik geen van de recente twee nachtburgemeesters afvallen, aangezien ik van dichtbij weet hoe hard ze onder de titel gewerkt hebben en wat voor mooie dingen ze in het kader van het nachtburgemeesterschap hebben gedaan. Het is eerder een verwoording van de signalen die ik in Tilburg oppik: de eennalaatste nachtburgemeester was té aanwezig, de huidige gevoelsmatig bijna onzichtbaar. Dat wordt zo tegen mij uitgesproken, en dan snap ik dat daar uiteindelijk een nachtburgeNEEster uit voortkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *