Site pictogram Tilburgers.nl

Nationale subsidie voor Tilburg University Junior

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft afgelopen donderdag  in Den Haag bekend gemaakt dat het Students4Students project van Tilburg University Junior (Wetenschapsknooppunt) subsidie krijgt.

Het project past in de campagne Students-4-Students (S4S) gelanceerd in 2017 voor de stimulatie van projecten in het kader van diversiteit en gelijke kansen in het hoger onderwijs ‘Giving Back’.

Het project zal drie jaar duren en de subsidie bedraagt 200.000 euro.

Tilburg University wil dat alle studenten zich thuis voelen op de universiteit. Het Tilburgse project is in eerste instantie gericht op studenten met een migratie-achtergrond, maar richt zich ook op andere studentengroepen.  Deze worden als student-assistenten betrokken bij het vertrouwd maken van leerlingen uit het middelbaar onderwijs met wetenschap.

Zo doen de studenten bijvoorbeeld werkervaring op binnen de academische wereld, breiden zij hun netwerken uit en bouwen ze mee aan een community om het ‘thuisgevoel’ te vergroten. Daarnaast fungeren zij als rolmodel voor andere studenten en jongeren.

Met het project streeft de universiteit ernaar om scholieren in aanraking te brengen met wetenschap die voor iedereen toegankelijk moet zijn. Voor sommige scholieren is dat niet zo vanzelfsprekend en daar kan de universiteit met dit project hen een handje bij helpen.

In het programma werken Tilburg University Junior (Wetenschapsknooppunt), IMC Weekendschool Tilburg (www.imcweekendschool.nl), Stichting Move Tilburg (www.stichtingmove.nl) en Babylon (Center for the Study of Superdiversity) samen.

Tilburg University Junior maakt deel uit van het landelijk netwerk van Wetenschapsknooppunten (www.wetenschapsknooppunten.nl ). Tilburg University Junior ontwikkelt programma’s gericht op leerlingen vanaf het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Mobiele versie afsluiten