Site pictogram Tilburgers.nl

Natuurmuseum Brabant genomineerd voor Museumprijs 2014, publiek mag stemmen

Natuurmuseum - Foto: Google Maps
Natuurmuseum – Foto: Google Maps

Natuurmuseum Brabant, Klok & Peel Museum Asten, Naturalis in Leiden en Natuurhistorisch Museum Rotterdam zijn dit jaar genomineerd en strijden om de BankGiro Loterij Museumprijs 2014 en het bijbehorende prijzenbedrag van € 100.000. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Reden van de jury om het Natuurmuseum Brabant te nomineren is omdat er een goede combinatie en balans is tussen allerlei vormen van participatie, toepassing van multimediale presentatietechnieken en ‘doe-dingen’ voor kinderen. Zowel de opstellingen – in open depot of vitrines – als de collectie zijn bijzonder professioneel en van een hoog niveau.

Dit jaar gaat de Museumprijs naar het natuurhistorische museum dat er het best in slaagt zijn collectie op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren. Een  vakjury  selecteerde de vier musea. Via www.museumprijs.nl kan het publiek van achttien jaar en ouder van 3 tot en met 31 maart 2014 stemmen op hun favoriete natuurhistorische museum. Vorig jaar werd er circa 30.000 maal gestemd en hiermee mag de Museumprijs zich tot een van de grootste culturele publieksprijzen rekenen. Op donderdag 3 april wordt de winnaar van de Museumprijs 2014 bekendgemaakt.

Mobiele versie afsluiten