Site pictogram Tilburgers.nl

Nederlands Kampioenschap korte baan zwemmen in vernieuwde sportcomplex Drieburcht

In het vernieuwde sportcomplex Drieburcht vindt vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 9 november het Nederlands Kampioenschap korte baan zwemmen plaats.

Met onder meer Ranomi Kromowidjojo maar ook nationale toppers als Femke Heemskerk, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren doen aan de wedstrijden mee. Het Open Nederlands Kampioenschap geldt als voorbereiding voor de Wereld Kampioenschappen korte baan in Doha in Qatar in december.

Een aantal zwemmers kan nog kwalificatie afdwingen voor dit toernooi tijdens de Nederlands Kampioenschappen. Niet alleen topzwemmers, maar ook jonge, talentvolle zwemmers komen naar Drieburcht. Ook de nationale selectie van zwemmers met mogelijkheden staat op de startblokken.
Snel bad

Wethouder Sport Hans Kokke: “Ik ben er trots op dat deze wedstrijden in Drieburcht zijn. Het oude Drieburcht stond bij wedstrijdzwemmers bekend als een snel bad. Ik hoop dat zwemmers in het nieuwe bad nog meer records gaan breken. En dat het anderen zo enthousiast maakt ook meer te gaan sporten. De kampioenschappen worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlands Zwembond, de gemeente Tilburg en de Tilburgse zwemvereniging TRB-RES. Vanwege de kampioenschappen vervallen de reguliere zwemactiviteiten.

Hieronder treft u het programma en de limieten aan voor dit NK:
Programma 2014

 

Mobiele versie afsluiten