Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuw duurzaam distributiecentrum op Het Laar

het-laar-rhenus-dokvast-logistiek-parkOp het bedrijvenpark ‘Het Laar’ aan de Doctor Paul Janssenweg komt een gloednieuw distributiecentrum.

De Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOKVAST realiseert het futuristische distributiecentrum voor Rhenus Contract Logistics. Het gebouw komt pal aan de A58 te liggen. Eind 2017 wordt gestart met de bouw, in het derde kwartaal van 2018 wordt het distributie-centrum in gebruik genomen.

Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van NewLogic III, de naam van het nieuwe distributiecentrum. het-laar-rhenus-dokvast-logistiek-park-a58NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 3.400 m² kantoor en 17.000 m² extra logistieke ruimte dat uit te breiden met nog eens 15.000 m². Het pand kenmerkt zich door een flexibiliteit qua indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting en 45 dockdeuren.

Duurzaam

Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsook het toepassen van een warmtepomp. Bijzonder aan dit distributiecentrum is dat het gehele dak van zonnepanelen wordt voorzien. Hierdoor wordt er meer
energie opgewerkt dan nodig: ruim 3,5 Megawatt.

Dokvast realiseerde eerder het distributiecentrum van Tesla waarvoor het in de prijzen viel.

Mobiele versie afsluiten