Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuw logo Amarant na merkenfusie

Vanaf 20 mei 2019 gaan de merken Idris, Pauwer en Amarant samen verder  als één vertrouwd  merk: Amarant.

Idris, Pauwer en Amarant waren voorheen merken onder de paraplu van de Amarant Groep. Dat leidde tot onduidelijkheid over het zorgaanbod bij cliënten, verwijzers, opdrachtgevers en zorgpartners.

Bij Amarant staan de mogelijkheden van cliënten en medewerkers centraal. Samen met de cliënt, zijn verwanten en samenwerkingspartners leveren we een bijdrage aan het welzijn en geluk van onze cliënten. De nieuwe slogan van Amarant luidt daarom: ‘jouw leven, jouw mogelijkheden.’


Daarom heeft de zorgorganisatie besloten om samen verder te gaan als één sterk merk: Amarant.

Voorzitter Raad van Bestuur Ronald Helder legt uit: “Zo zijn we duidelijk herkenbaar als één organisatie met een breed aanbod voor mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel.”

“De situatie met meerdere merken paste vijf jaar geleden nog prima. Het stelde ons in staat om de diversiteit van onze dienstverlening goed over te brengen richting gemeenten. Maar gemeentes zijn sinds de stelselwijziging in 2015 integraal verantwoordelijk geworden voor zowel de jeugdzorg als de Wmo. Des te meer reden om te kiezen voor één sterk merk met een samenhangend aanbod.”

Het nieuw logo met slogan

Amarant wil nu laten zien dat er iets veranderd is. Vandaar de nieuwe huisstijl. De vorm van het nieuwe logo is organisch: hiermee verwijst de organisatie naar de diversiteit en flexibiliteit van haar organisatie.

Amarant helpt mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel om hun mogelijkheden optimaal te benutten. Met ruim 5.000 medewerkers en 1.800 vrijwilligers dragen we dag in dag uit bij aan het welzijn en geluk van ruim 6.000 cliënten en hun verwanten in heel Noord-Brabant.

Naast een breed aanbod aan zorg – begeleiding en behandeling aan huis of met verblijf – biedt Amarant volop mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, leren, werken en vrije tijd. We denken in mogelijkheden en kijken altijd eerst naar wat wél kan. Amarant: jouw leven en jouw mogelijkheden. Voor meer informatie bekijk onze nieuwe website www.amarant.nl

Mobiele versie afsluiten