Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuw seizoen voor Cultureel Café

Cultureel Café Tilburg begint zondag 30 september 2018 aan het elfde seizoen met een zeer gevarieerd programma. Vertegenwoordigers van verschillende culturele organisaties komen vertellen wat Tilburg in het komende seizoen te wachten staat.

Het Cultureel Café is van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat en de toegang is gratis.

Directeur Peter Kok van de Bibliotheek komt alles vertellen over de verhuizing naar de immense LocHal in de Spoorzone. Thomas Michielsen is de oprichter van de Awesome Foundation Tilburg. Die stelt zes keer per jaar 1000 euro beschikbaar voor het uitvoeren van een bijzonder idee.

De Stadscomponist Anthony Fiumara (Foto: Roger Cremers)

Piet Hoofs licht zijn project toe, dat hij dankzij de Awesome Foundation kon opzetten. Nicoline Soeter gaat in op de activiteiten van De Link in het komende seizoen. Ook stadscomponist Anthony Fiumara is zondag aanwezig in het Cultureel Café.

Rob Moonen licht toe wat er het komend jaar te beleven zal zijn in PARK, het Platform for Visual Arts in de voormalige Maria Gorettti-kapel aan het Wilhelminapark.

Twan Hendriks is met een heel bijzonder project bezig: de aanleg van een Parkinson Grasveld. Henriette Sanders vertelt over de activiteiten van CAST, het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg.

En dan is er natuurlijk weer live-muziek. Dit keer komen Ralph Schraven en Monica Knaapen van de band Grammylou. De naam van de band is een eerbetoon aan hun inspiratiebronnen Gram Parsons en Emmylou Harris. Grammylou brengt muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar de rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar een moord.

Mobiele versie afsluiten