Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuw Stappegoor: Woningen met tuin, XL supermarkt en sport

Het college van B&W heeft een nieuw plan voor Stappegoor gemaakt om voor te leggen aan de gemeenteraad.

Plattegrond Nieuw Stappegoor

Een belangrijke wijziging in het plan is het woonaanbod. Er komen meer eengezinswoningen, in plaats van appartementen. Die komen onder meer op de locatie van de gemeentewerf en voetbalvereniging Ons Vios. Ook is woningbouw gepland op de locatie van de Sporthogeschool en op de plek die direct grenst aan de woningen van de Goirleseweg. Ten noorden van het Olympiaplein is er plek voor commerciële ruimten, waaronder dus een XL supermarkt. De huidige locatie van Skaeve Huse wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen locatie. Het woongebied rond de huidige Sporthogeschool is straks bereikbaar via de Goirleseweg. In de nieuwe plannen is rekening gehouden met een mogelijke afslag van de A58, hoewel over aanleg daarvan nog niets is besloten.

Wethouder Jan Hamming, verantwoordelijk voor Stappegoor: “Met het plan dat er nu ligt hebben we een ideale mix gevonden tussen de ambities die we hebben, wat er ruimtelijk allemaal kan en wat in de huidige crisistijd betaalbaar is. Stappegoor blijft de plek waar sport gecombineerd wordt met studeren, ontspanning en wonen. In de nieuwe plannen is er plek voor zes tennisbanen en zeven voetbalvelden, waarvan vier kunstgrasvelden. Ook is er een locatie voor een mogelijke beachvolleybalaccommodatie gevonden. Ten noorden van het Olympiaplein is plek voor een XL supermarkt. Op verschillende plekken in het gebied komen woningen met een tuin, in plaats van appartementen. Aansluitend op de voorzieningen die er al zijn, zoals T-kwadraat, de Ireen Wüst ijsbaan en de bioscoop, groeit Stappegoor over tien jaar uit tot een nog waardevollere plek voor de stad en de regio.”

Enige tijd geleden heeft de gemeente 10,5 miljoen opzij gezet van het geld dat bedoeld was voor de T-Dome. De plannen zoals die er nu liggen zijn echter veel goedkoper, namelijk €700.000. De totale kosten voor Stappegoor, waaraan ook  door anderen wordt bijgedragen, worden geschat op ongeveer €50 miljoen.

Op dinsdag 14 februari en op donderdag 23 februari organiseert de gemeente inloopavonden. Het nieuwe plan wordt op 5 maart behandeld in de raadscommissie Fysiek en op 19 maart in de gemeenteraad. Op 28 februari is er een inspraakbijeenkomst over het plan. Meer informatie over de plannenis te vinden op de website www.tilburg.nl/nieuw-stappegoor.

 

Mobiele versie afsluiten