Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuw tijdelijk huurcontract voor Hall of Fame

Sinds 1 januari 2017 heeft de Hall of Fame een nieuw, tijdelijk huurcontract voor de komende twee jaar, tot 31 december 2018. De huur voor het pand aan de Burgemeester Brokxlaan (Spoorzone gebouw 90) gaat hiermee fors omhoog: van €60.000 naar €163.991 per jaar. De reden hiervoor is, dat de gemeente Tilburg een nieuw verhuurbeleid heeft, waarin marktconforme prijzen moeten worden berekend.
Hall of Fame wordt echter voor deze huur volledig gecompenseerd via subsidie. Immers, in september 2010 is afgesproken dat de gemeente Tilburg de huur van het pand zal subsidiëren, omdat zij de Hall of Fame belangrijk vindt voor het jeugdbeleid van de gemeente, waarvoor zij sinds 1 januari 2015 volledig verantwoordelijk is.

De Hall of Fame is een jongerencentrum gevestigd dat in het begin van deze eeuw werd opgericht door Tilburgse jongeren. Door verschillende subculturen in de stad samen te brengen, zorgt Hall of Fame ervoor dat jongeren elkaar stimuleren en ontwikkelen. De Hall of Fame heeft een skatepark, een theater, oefen- en expositieruimtes. Jongeren organiseren hier workshops, tentoonstellingen, theaterproducties en dansavonden.

Na eerst onderdak te hebben gehad in de Hasseltse kerk en het vroegere zwembad aan de Ringbaan-West vestigde de Hall of Fame zich in 2003 in de voormalige Vormenfabriek Tilburg aan de Sint Ceciliastraat. In 2010 stemde het Tilburgse college in met de verhuizing van de Hall of Fame naar de Spoorzone voor een periode van maximaal 5 jaar. Op 14 december 2011 vond de opening plaats van het nieuwe onderkomen. De Hall of Fame wordt gezien als pionier in een nieuw stuk Tilburg. De jongerencultuur moest de eerste levendigheid brengen in het centrale deel van de Spoorzone. (Bron: Regionaal Archief – Tilburg Wiki)

Mobiele versie afsluiten