Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe CD altsaxofonist Paul van Kemenade – 40 jaar in het vak

De Tilburgse altsaxofonist Paul van Kemenade werd woensdag 17 mei 2017 zestig jaar, maar is actief als nooit tevoren. Zijn in april 2017 tijdens de muziekbeurs Jazzahead in Bremen uitgebrachte CD-LP-USB  ‘Daytime Sketches’ is een nieuwe mijlpaal in zijn zo omvangrijke oeuvre.

Deze nieuwe composities werden in februari 2017 opgenomen in de Tafelbergstudio in Tilburg.  Paul van Kemenade in duo’s en trio’s met meesterpianist en keyboardspeler Jasper van ’t Hof en de Braziliaanse drummer, de uit Sao Paulo afkomstige Mariá Portugal. Later volgde ook nog een opname met Paul van Kemenade en bassist Wiro Mahieu met het Renaissance gezelschap Cappella Pratensis.

De Tilburgse altsaxofonist, componist en organisator Paul van Kemenade viert dit jaar ook zijn 40-jarige muzikantschap maar tevens het 25-jarige bestaan van ‘zijn’ jazz- en improvisatiefestival ‘Stranger than Paranoia’. In het kader van beide jubilea worden er het gehele jaar door diverse concerten georganiseerd op de diverse Brabantse podia, in de rest van Nederland en in het buitenland met het zwaartepunt in het najaar van 2017.

Paul van Kemenades vaste groepen passeren dit jaar de revue alsmede speciale projecten op reguliere podia en op bijzondere locaties. Voor meer info en data zie de concertagenda en de nieuwsberichten. Op 6 oktober 2017 is er een grote avond met diverse (inter)nationale artiesten in de Concertzaal en de Studiozaal van Theaters Tilburg in het kader van zijn 40 jarige muzikantenjubileum en op 28 december een avond, eveneens in Theaters Tilburg, in het kader van 25 jaar ‘Stranger than Paranoia’ alwaar diverse interessante solisten en groepen zullen aantreden.

Daarnaast zal Paul van Kemenade ook solo met elektronica kit te horen zijn tijdens het 10 jarig bestaan van Tilburgers.nl bij Kim’s kroeg op zondag 4 juni 2017. Dit optreden behoort tot de reeks ‘Concerten op bijzondere locaties’, eveneens in het kader van zijn 40 jarige muzikantenjubileum.

Mobiele versie afsluiten