Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe dienstregeling busvervoer Arriva voorlopig zonder dynamische reisinformatie panelen

Vervoersmaatschappij Arriva gaat vanaf  zondag 14 december het  busvervoer in Tilburg verzorgen. Ze nemen dit over van Veolia Transport Brabant. Arriva gaat vanaf zondag ook volgens een nieuwe dienstregeling rijden.

Bij de voorbereidingen van de overname bleek dat de dynamische reisinformatie panelen (DRIS) in Tilburg werken met een ander en verouderd systeem dan panelen elders in Brabant. Voor de automatische synchronisatie voor informatie over arriverende en vertrekkende bussen moet het bestaande systeem aangepast worden. Hierdoor zullen de panelen met dynamische reisinformatie op het busstation en op diverse andere bushaltes in Tilburg vanaf zondag 14 december buiten werking zijn. De systeemaanpassing zal naar verwachting tot eind januari duren. De gemeente Tilburg heeft de panelen in beheer, de provincie is verantwoordelijk voor de reisinformatie die op deze panelen moet komen.

De nieuwe dienstregeling van Arriva is wel te raadplegen op de site van de busmaatschappij. Er is ook een app ontwikkeld die via de mobiele telefoon reizigersinformatie geeft. Voor actuele reisinformatie op de halte kan je de Vertrekverteller raadplegen. Scan met je telefoon de QR-code op de haltevertrekstaat en je ontvangt de actuele vertrektijden van de buslijnen. Daarnaast is bij elke bushalte een haltevertrekstaat aanwezig waarop de dienstregeling per buslijn staat en dus ook de vaste vertrektijden van alle bussen die die halte aandoen zijn aangegeven. De eerste dagen zijn er ook medewerkers van Arriva op het station in Tilburg aanwezig om te helpen en vragen te beantwoorden.

 

Mobiele versie afsluiten