Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe dienstregeling Stadsbussen en verhoging prijzen

Met ingang van 9 december 2018 is de nieuwe dienstregeling voor de stadsbussen in Brabent van kracht. Daarnaast gaan ook met ingang van 1 januari 2019 de prijzen omhoog. Dit  vanwege de stijging van het BTW-tarief van 6 naar 9 procent. Hoeveel is nog niet duidelijk omdat de Provincie Noord-Brabant (via BRAVO) een stem heeft.

Onderstaand zie je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling voor de stadsdienst Tilburg.

Het nieuwe busstation aan de zuidkant van het treinstation wordt in maart 2019 in gebruik genomen. De dienstregeling zal na de ingebruikname worden aangepast en is dus slechts tot maart 2019 geldig. Daarna volgt een nieuwe dienstregeling.

Lijn 1 ETZ Elisabeth – Centraal Station – Noord.

Lijn 1 gaat via de Wandelboslaan / Postelse Hoeflaan rijden in plaats van de Reitse Hoevenstraat. Dat is nodig vanwege de aanleg van een snelfietsroute in de Reitse Hoevenstraat.

Er komt een nieuwe halte in de Postelse Hoeflaan, bij de kruising met de Petrus Canisiusstraat. Lijn 1 gaat ook de bestaande halte P.Hoeflaan/ETZ Tweesteden bedienen. Lijn 1 gaat op maandag t/m vrijdag overdag een kwartierdienst rijden.

Lijn 2 Reeshof – CS – Goirle.

In Goirle wijzigt de route. Lijn 2 rijdt vanaf de Wittendijk via de Hoogeindseweg en Kempenbaan naar de Rillaersebaan. Bij de rotonde keert de bus en krijgt zijn eindpunt bij een nieuwe halte op de Kempenbaan bij de kruising met de Baronielaan. Vervolgens weer terug via de Kempenlaan – Hoogeindseweg – Wittendijk. De halte Nieuwe Rielseweg wordt een tweezijdige halte. De grote eindlus door de wijk De Hellen vervalt voor lijn 2. Buurtbuslijn 295 neemt de route van lijn door de Hellen over. Alle bestaande halten worden door de buurtbus bediend.

Lijn 5 Centraal Station – Noord – Stokhasselt.

In Stokhasselt wijzigt de route. Vanaf Busstation Noord via de Beethovenlaan en Stokhasseltlaan direct naar het Verdiplein.

Vanaf het Verdiplein naar Busstation Noord wordt de huidige route gereden via Rossinistraat – Kapelmeesterlaan – Peronistraat – Componistenlaan.

De bus rijdt dus een lus in één richting door de wijk in plaats van de huidige route in twee richtingen.

Lijn 601 Centraal Station – Stappegoor.

De Stappegoor shuttle gaat in de ochtend-en middag vaker rijden: 8 keer per uur in plaats van 6 keer per uur. Tussen 10:00 en 14:00 blijft lijn 601 6 keer per uur rijden.

Mobiele versie afsluiten