Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe fietsenstalling aan de Schouwburgring 135

Aan Schouwburgring 135 wordt een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Naar verwachting opent deze dit najaar. Nu definitief is gekozen voor deze locatie betekent dat er geen fietsenstalling komt aan de hoek van de Langestraat en Korte Tuinstraat.

Deze fietsenstalling is een goede voorziening voor bezoekers van de binnenstad. We verwachten dat hierdoor minder fietsen op straat worden gestald. Deze nieuwe stalling is vooral bedoeld voor bezoekers van de winkels en horeca in het Dwaalgebied.  In het pand zat vroeger de Bruna.

In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 300 fietsen. Ook is er plek voor het stallen van bakfietsen en grotere buitenmodel fietsen. Er komt een openbaar (invalide) toilet en je kunt hier gratis een buggy lenen. De stalling is gratis en beheerd en iedere dag geopend van 7 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts.

De in- en uitgang van de nieuwe fietsenstalling is aan de Heuvelstraat tegenover de Pauluskerk. Ook komt er een voetgangers in- en uitgang aan de schouwburgpromenade.

De gemeente Tilburg opent deze fietsenstalling onder meer om ervoor te zorgen dat er minder fietsen op straat worden geparkeerd. Zo wordt het centrum van Tilburg voor iedereen beter toegankelijk.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg: “Daarom verwijderen we in het najaar ook fietsbeugels in het Dwaalgebied. Hieronder vallen onder andere de beugels in de Nieuwlandstraat. Meer ruimte op straat biedt ook mogelijkheden om groen te planten. Zo maken we de buurt mooier en meer klimaatbestendig. In het stadshart is dit een lastige, maar belangrijke opgave. ”

De fietsenstalling aan de Schouwburgring 135 is een proef van vijf jaar. In 2026 wordt besloten of de fietsenstalling blijft. Om na 2026 open te blijven moet er goed gebruik gemaakt worden van de stalling en moet de overlast op straat van geparkeerde fietsen merkbaar minder zijn. In de proefperiode blijft de gemeente in gesprek met omwonenden om zeker te zijn dat de geluidsoverlast tot
een minimum wordt beperkt.

Mobiele versie afsluiten