Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe Junior Stadsdichter is Wies Weijermars

De wedstrijd in Factorium waarin veertien jongeren op dinsdagavond 26 maart 2019 streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Wies Weijermars, leerlinge van De Nieuwste School.

De vakjury, bestaande uit Hilde Adriaenssens, Daan Taks, Thomas Waterreus, Mahat Arab en Junior Stadsdichter 2018 Marije van Pamelen was onder de indruk van de kandidaten. Samen selecteerden zij de twee beste kandidaten van de avond: Aleyna Demircan (Willem II) en Wies Weijermars (De Nieuwste School).

De jury vond dat Aleyna in haar gedicht goed gebruik maakte van alliteraties, beeldend perspectief. Haar optreden was energiek en toch ontspannen en was goed gericht op de zaal. Wies paste volgens de jury zeer mooi en beeldend taalgebruik toe, met mooie vondsten. Haar optreden was rustig en beheerst en ze had goed contact met het publiek.

De uiteindelijke keuze was aan het publiek. Via smartphone en tablet konden de toehoorders hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Wies Weijermars is een jaar lang de Junior Stadsdichter van Tilburg. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: zij schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, dicht over typische of verrassende Tilburgse onderwerpen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter wordt mede mogelijk gemaakt door: de Bibliotheek Midden-Brabant, CiST, de Gemeente Tilburg, Gianotten Mutsaers, Scholen voor het voortgezet onderwijs Tilburg.

Mobiele versie afsluiten