Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe plannen TilburgsAns bij ouderadoptiemiddag

Tijdens de ouder-adoptiemiddag op vrijdag 31 maart in Cinecitta, die gepresenteerd werd door Jace van de Ven tijdens het Tilt-festival, onthulden de bedenkers en ontwerpers van het Tilburgse letterschrift TilburgsAns dat er nog meer pictogrammen bij komen.  Grafisch ontwerper Ivo van Leeuwen heeft inmiddels al een aantal pictogrammen ontworpen. Met de nieuwe update van TilburgsAns zullen deze toegevoegd gaan worden.

Daarnaast is typograaf Sander Neijnens druk bezig met het ontwerp van een ’text’ versie die speciaal ontworpen is voor lange teksten, omdat de letters dan prettiger leesbaar zijn. 

Al deze plannen zullen verder gepresenteerd gaan worden tijdens de internationale beurs Typo in Berlijn waar een speciale uitnodiging voor is ontvangen.

Typo Berlin‘ is de grootste conferentie voor ontwerpers van lettertypen wereldwijd. Bovendien hebben inmiddels ook internationale experts op het gebied van typografie zich lovend uitgesproken over TilburgsAns. Van het Amerikaanse tijdschrift PrintMag ontving TilburgsAns een Print Typography & Lettering Award.

Een overzicht van alle toepassingen in Tilburg, en ver daarbuiten, is te vinden op de website van TilburgsAns.

Mobiele versie afsluiten