Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe tegel Walk of Fame voor Theo Clijsen

theo clijsenJaarlijks wordt een Tilburger die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de stad geëerd met een tegel in de Walk of Fame. Een selectiecommissie onder leiding van burgemeester Noordanus heeft besloten om de tegel in 2013 toe te kennen aan de vorig jaar december overleden Theo Clijsen.

Theo Clijsen heeft zich altijd met hart en ziel voor de stad ingezet. Zo was hij bestuurslid van de Stichting 5 mei Tilburg, lid van het Plaatselijk Comité 4 mei herdenking, voorzitter van de Tilburgse Sportraad, voorzitter van de Coördinatiecommissie Lustrumviering Tilburgse bevrijding, bestuurslid en voorzitter van het Oranje Comité Tilburg en bestuurlijk actief voor het openbare carnaval in Tilburg. Als hoofd van basisschool de Alm in de wijk Groenewoud was hij actief voor het sociaal welbevinden in de wijk, de leerlingen, ouders en het onderwijs. Daarnaast verrichte hij diverse maatschappelijke en politieke activiteiten; zo was hij meer dan 10 jaar lid van de Tilburgse gemeenteraad.

De heer Clijsen is voor zijn inzet al eerder in het zonnetje gezet: hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg.

De Stichting Tilburg 2009 heeft ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg een Walk of Fame laten aanleggen in de Alexanderstraat. Bekende en minder bekende Tilburgers die zich inzetten voor hun stad hebben daar hun handtekening in het beton gezet. De uitbreiding van de Walk of Fame komt tot stand door een initiatief van raadslid Joost van Puijenbroek, die hier in een motie aan het college aandacht voor vroeg. De tegel voor Theo Clijsen zal begin 2014 aan de Walk of Fame in de Alexanderstraat worden toegevoegd.

Vanaf 2014 kunnen inwoners van Tilburg jaarlijks een kandidaat aandragen die een tegel in de Walk of Fame verdient. Een speciale selectiecommissie beoordeelt de voorgedragen kandidaten en beslist welke Tilburger een tegel krijgt. In 2013 is de kandidaat aangedragen door de selectiecommissie zelf, die dit jaar bestond uit burgemeester Noordanus, Gon Mevis van ContourDeTwern en raadslid Joost van Puijenbroek.

Burgemeester Noordanus: “Theo was een bekende en geliefde Tilburger. Iemand die zich altijd met hart en ziel voor onze stad heeft ingezet. Ik weet zeker dat hij trots zou zijn geweest op deze vorm van waardering, en ik hoop dat dat ook geldt voor zijn familie en vrienden.”

Mobiele versie afsluiten