Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe wandelroute Stadsbos013: Prise d´Eau

Langs de nieuwe wandelroute. Foto: Gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg heeft in het Stadsbos013 een nieuwe wandelroute: Prise d’Eau opengesteld. Deze route gaat langs de golfbanen van Prise d’Eau en komt langs plekken die de laatste jaren opnieuw ingericht zijn.

Bij de golfbaan is er speciale aandacht om een plek te maken waar ook dieren en planten zich prettig voelen. De bloemrijke bermen trekken veel insecten aan en met nestkasten wordt gestimuleerd dat vogels er gaan broeden. De Prise d’Eau route gaat deels langs de Oude Leij en een groot gebied dat Brabants Landschap opnieuw heeft ingericht.

Het beste startpunt van deze route is aan de Gilzerbaan in de hoek van parkeerplaats 2 van Prise d’Eau. Vanaf daar staat de route aangegeven. De route wordt nog opgenomen in de Stadsbos013 wandelkaart en de Wandelen in de Wijk app.

“Nieuwe wandelroutes zijn een verrijking van het Stadsbos013”, aldus Mario Jacobs, wethouder groen, natuur en landschap. “Voorheen afgesloten gebieden worden opengesteld. Ideaal voor wie even rust en verkoeling zoekt en wil genieten van de prachtige natuur die de gemeente Tilburg rijk is. Die vind je in Stadsbos013 op een steenworp afstand van de binnenstad.” Stadsbos013 ontwikkelt zich op basis van behoeften en op initiatief van de stad. De wandelroute kwam tot stand door samenwerking tussen Prise d’Eau Golf, Brabants Landschap en de gemeente Tilburg. De wandelroute is dinsdag 18 augustus officieel in gebruik genomen na opening door wethouder Mario Jacobs.

Mobiele versie afsluiten