Site pictogram Tilburgers.nl

Notenkrakers: muzikale talkshow in Paradox

Hein Augustijn. Foto: Rik Beerthuizen

Op donderdag 10 oktober 2019  ontvangen presentatoren Marc en Paul Geerts in Paradox de kersverse winnaar van The Voice Senior Ruud Hermans . Onlangs rolde hij als winnaar uit de bus van The Voice Senior met een prachtige, eigenzinnige vertolkingen Always On My Mind, Make You Feel My Love en zijn eigen compositie Everybody Falls In Love Again. Dit voorjaar toert hij langs twaalf theaters, waaronder Theaters Tilburg. Opvallend voor een artiest die zo’n tien jaar geleden bewust koos voor een carrière in de luwte. Maar zo rond zijn zeventigste begon het volgens Hermans zelf toch weer te kriebelen.

Als gevierd countryartiest trok Ruud Hermans jaren achtereen langs de Nederlandse podia. En ook in andere Europese landen en Amerika was de Tilburger, die in1975 samen met de Tumbleweeds zijn grootste hit ‘Somewhere Between’ scoorde, een graag geziene gast. Jarenlang presenteerde hij het KRO-radioprogramma Country Time en Ilse de Lange, die hem coachte tijdens The Voice, ziet hem als haar ontdekker. Marc en Paul Geerts blikken tijdens Notenkrakers met hem terug op zijn muzikale carrière, maar zeker ook vooruit. Daarnaast speelt hij een aantal nummers.

Paradox gezien vanaf Telegraafstraat Foto: John Geerts

Vanaf zaterdag 12 oktober 2019 viert Paradox het 40-jarig bestaan met een aantal optredens van vooraanstaande jazzmusici, onder wie Paul van Kemenade, Vlek en pianist Harmen Fraanje. Aan de vooravond van dit jubileum gaat Notenkrakers samen met Paul Guldemond op zoek naar de betekenis van het muziekpodium voor Tilburg en Nederland. Ook komt de verbouwing aan bod. De gemeente subsidieerde het muziekpodium vorig jaar met 290.000 euro voor de bouw van een opnamestudio en zes repetitieruimten, op de eerste en tweede verdieping.

Sounds, Pauluskerk, Hall of Fame, de LocHal. Het is een bescheiden greep uit de podia die deelnemen aan de Popronde, vrijdag 11 oktober in Tilburg. Notenkrakers gaat samen met organisator Tara van den Dries op zoek naar de hoogtepunten in het programma.

Vandiekomsa  Van links naar rechts, Hein Augustijn, David Cornelissen , Ramon de Louw (zittend) Maarten en Marcel Foto: Margot Roijackers

Vorig jaar was Hein Augustijn al te gast bij Notenkrakers met zijn band Vandiekomsa, maar de Brabantse singer/songwriter timmert ook solo aan de weg. Inmiddels zijn twee albums verschenen: Terug Naar Tilburg (2012) en Niet Voor Mij (2016). Zaterdag 30 november presenteert hij zijn nieuwe album BraboMundo, waarop een aanstekelijke mix van pop, folk en wereldmuziek te horen is. Gebracht met humor en een kritische blik en gewoon in het Brabants. Tijdens Notenkrakers geeft hij alvast een voorproefje. Ook schuift hij aan bij Marc en Paul voor een interview.

Als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Notenkrakers vindt plaats op donderdag 10 oktober 2019 in Paradox Tilburg. Het programma wordt door de redactie van Notenkrakers in samenwerking met de Kennismakerij vormgegeven. Het programma start om 20.30 en is gratis toegankelijk.

Data seizoen 2019- 2020: donderdagen 10-10, 12-12, 27-02 en 23-04.

Mobiele versie afsluiten