Site pictogram Tilburgers.nl

November maanscout Lucy Bathgate presenteert zichzelf met ‘the rough dancer and the cyclical moon’.

LucyBathgate

Fotograaf  Wilfried Scholtes, van Beeldveld

De eerste presentatie van Lucy Bathgate ‘the rough dancer and the cyclical moon’ is te zien tijdens volle maan op maandag 2 november om 20.00 uur in de achtertuin van Kunstpodium T.

Waar ontstaat de stad?

In Haarlem zag ik in de St. Bavo kathedraal aan de rand van het plafond een oude boodschap geschreven. In middeleeuwse letters werd een oproep gedaan om de volgende kathedraal te bouwen.  Door de kathedralenbouwers van weleer aan de kathedralenbouwers van de toekomst…ik voelde me aangesproken, voelde me als het ware geroepen om de volgende kathedraal te bouwen…maar welke ‘kathedralen’ hebben we nu nodig? Waar kunnen we elkaar als mens ontmoeten en boven onszelf uitstijgen?

Hoe kunnen we de blauwdrukken ontdekken voor een vitale stad. De stad van nu, het fysieke product ontstegen. De transformerende stad, die ontstaat door interactie tussen fysieke, sociaal-culturele en economische krachten.

Vanuit mijn werk als adviseur voor startende ondernemers ondersteun ik mensen om dat steeds opnieuw – ieder in hun eigen context – te ontdekken. De laatste jaren heb ik door veel steden gelopen en heb gekeken naar de meer en minder vitale plekken. Hoe ontstaan deze? Waar zitten de verschillen in?

Graag wil ik mijn periode als tweede maanscout aan de stad wijden en samen met jullie de potentie van de stad blootleggen.

Lucy Bathgate  november maanscout.

Mobiele versie afsluiten