zaterdag 20 juli 2024

1 gedachte over “Officieel Fairtrade restaurant Perron88

 1. Fair Trade gemeente lijkt mij een nobel streven Erik de Ridder maar blijf je wel op de kleintjes letten ?

  Je had het even over prijs kwaliteit en dat er eigenlijk niet een hoog prijs verschil zou mogen bestaan tussen Fair Trade en de regulier verkrijgbare producten. Dat de burger dan automatisch meer en makkelijker zal gaan kiezen voor Fair Trade.

  Volgens u zou dan “De Wal het Schip keren”

  Nu ging ik na afloop van het debat van Mundial Airport dorstig naar de Bar van Perron88 en bestelde daar een Biertje !
  Wat schertste mijn verbazing maar liefst € 2,60 voor een klein tapje. Gelukkig verzekerde de barman mij er van dat dit wel een echt Fair Trade biertje zou zijn. Toch schrok ik me wild daar ik normaal op de korte heuvel voor gemiddeld 1,80 mijn biertje drink
  en zelfs bij Cafe t’Buienbeentje slechts € 1,30 voor een tapje mag afrekenen.

  Tja in tijden van crisis ook onder ons studenten ben ik nog steeds bereid om wat meer te betalen voor mijn biertje als het fair trade zou zijn maar zo’n enorm prijs verschil.

  Toen ik later op de menukaart van Perron88 € 8,60 zag staan voor een “Fair Trade”voorgerechtje. Begon ik toch echt te twijfelen of ik hier nog eens terug zou kunnen komen voor een hapje en een drankje. Het is die avond dan ook maar bij een biertje gebleven.

  Mijn voorlopige conclusie is dan ook Er is nog volop werk aan de winkel omdat Fair Trade is eigenlijk alleen nog maar voor kapitaal krachtige mensen weggelegd. Laten we hopen dat we dit jaar voor ongeveer de zelfde prijs op de Bier Cantus 2014 Fair Trade bier kunnen tappen.

  http://www.tilburguniversitycantus.nl/

  Groeten Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *