Site pictogram Tilburgers.nl

Oktober eindigt warm en zonnig

weerberichtJean-Paul Korst heeft een enorme passie: het weer. Behalve op zijn eigen weerblog, is hij weerman voor onder andere het weekblad Groot Eindhoven en Radio MagnifiQue.

Opnieuw hebben we een schitterend oktoberweekeinde achter de rug; de derde alweer. Alleen het weekeinde van 8-9 oktober viel zwaar tegen, maar de overige waren allemaal door een ringetje te halen. Vooral het feit dat de zon op elke zaterdag en zondag van die weekeinden de gehele dag scheen is opvallend.

Helaas duurt de opleving steeds maar een paar dagen en dat gebeurt nu ook weer. Morgen (maandag) zien we al wat sluierbewolking aan de horzon verschijnen gevolgd door een dinsdag die zwaar bewolkt zal zijn. Daaruit zal wat regen of lichte regen vallen. Alhoewel de maandag nog zonnig zal verlopen, zal het wel koud aanvoelen. Op deze zondag was het nog een graad of 16, morgen zal het door een toenemende wind schraal aanvoelen en ligt de gevoelstemperatuur rond de 10 graden!

Op dinsdag is het dus gedaan met de zon, maar het blijkt gelukkig een eendagsvlieg te zien. Vanaf woensdag krijgen we namelijk een afwisseling van wolken en zonneschijn. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Rusland en een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Vanuit het zuiden wordt dan warmere lucht aangevoerd en gaan we naar de 14 tot 15 graden. Ook de nachten zullen dan niet meer zo koud verlopen als vorige week, toen vrijwel elke ochtend vorst aan de grond werd gemeten. Nu zullen de nachttemperaturen op 7 graden blijven steken. Het weerbeeld zal overdag bestaan uit overwegend zonnig weer met af en toe wat bewolking.

Het ziet er naar uit dat ook het laatste oktoberweekeinde zonnig zal verlopen. Want het hogedrukgebied bij Rusland heeft zich dan inmiddels uitgebreid naar onze regio en deze brengt ons rustig, warm en droog weer, waarmee de wijnmaand zal afsluiten.

Mobiele versie afsluiten