Site pictogram Tilburgers.nl

Ondergrondse afval containers bij winkelcentrum Westermarkt

Bij afvalcontainers Westermarkt zijn ondergrondse containers geplaatst voor afval van glas, textiel en plastic. Ze vervangen de bovengrondse exemplaren.

Wethouder Berend de Vries nam de containers aan de D.J. Jittastraat 26 september officieel in gebruik. Ondergrondse containers hebben als voordeel dat er veel meer afval in kan dan containers die boven de grond staan. Verder zien ze er voor het straatbeeld netter uit. Het BAT ontvangt een automatisch melding als ze vol zijn. Dat maakt dat ze op tijd geleegd kunnen worden. De plaatsing is onderdeel van het streven van de gemeente om bij 20 supermarkten in de stad de bovengrondse containers te vervangen door ondergrondse exemplaren. Dit is een van de acties die tot doel hebben om meer afval te sorteren en te recyclen.

Tegelijk met de ingebruikname van de ondergrondse afvalbakken werd aandacht gevraagd voor de glasbakkentour van Nederland Van Afval Naar Grondstof (Nedvang). In het restafval zit nog steeds teveel glas. Met deze actie wil Nedvang Nederlanders daar op wijzen. De tour ging langs de winkelcentra Eikenbosch, Westermarkt en het Wagnerplein. Tilburgers die glas inleverden kregen een zogeheten glastas cadeau. De volgende keer dat Nedvang op tournee gaat is op 28 november.

Mobiele versie afsluiten