vrijdag 14 juni 2024

1 gedachte over “Ontslagen hoogleraar UvT Diederik Stapel kan wetenschappelijke carrière wel vergeten

  1. Uitstekend dat het pseudo-wetenschappelijk handelen van de heer Stapel door de universitaire wereld aan het begin van het academisch jaar naar buiten gebracht is. Zaak is dat zo’n stap ook in andere gevallen gezet wordt en dat de Universiteit van Utrecht dus binnenkort gaat publiceren over welbewust vals interpreteren van onderzoeksgegevens door meerdere professoren van de Faculteit Diergeneeskunde bij hun gezamenlijke ‘hobby’. Zij worden daarin gesteund door een Tilburgse professor die, bestuurlijk, dezelfde ‘hobby’ heeft.
    De zuivere wetenschap en het belang daarvan voor de maatschappij mogen niet in gevaar gebracht worden door pseudo-wetenschap bij hoogleraren en, nog veel erger, door het niet willen herstellen van welbewuste misstappen dienaangaande.

    Dat, op basis van de berichtgeving door de UvT, de pers en de goegemeente nu hals over kop over Stapel valt is een hype en mag slechts het begin zijn van alles rechtzetten

    Prof. dr. J.M. van Rossum, een van de grote wetenschappers die de farmacologie gekend heeft, heeft een van de geduide professoren diergeneeskunde in augustus gesommeerd om zijn publieke valse interpretatie van betreffend onderzoek te rectificeren. Het is nu nog even wachten op diens antwoord. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *