Site pictogram Tilburgers.nl

Open dag bij Raakveld creatieve zorgwerkplaats

raakveld opendagNa zeven jaar verblijf in het Duvelhok is de creatieve zorgwerkplaats van Raakveld nu neergestreken in de voormalige Zuiderlichtschool aan de Geefhuishof 71 in Tilburg. Om de nieuwe locatie te laten zien aan belangstellenden maar vooral ook de buurtbewoners is er op zaterdag 12 juli een open dag, van 14.00 tot 17.00 uur.

Zjef Naaijkens en Loutje Bosch zijn zeven jaar geleden begonnen met Raakveld. Ze kwamen tot het idee van een zorgtheater door hun eigen theater- en muziekpraktijk. Samen speelden ze met hun gezelschap Louter Produkties vaak voor instellingen en het speciaal onderwijs. Ze merkten toen dat het publiek, dat mee mag spelen in hun interactieve voorstellingen, vaak zijn eigen beperking overwon of over talent bleek te beschikken waar niemand nog aan gedacht had. Vanuit die gedachte startten zij een creatieve zorgwerkplaats voor mensen met een beperking. Ze vormen samen de directie van Stichting Raakveld. Ze treden beiden ook nog steeds op in het land.

De vijfentwintig deelnemers van Raakveld hebben een verstandelijke, psychische en/of een lichamelijke beperking. Tijdens de open dag worden zo veel mogelijk van de activiteiten voor dagbesteding en begeleiding getoond. De keuken draait, er wordt speltbrood gebakken, vers fruitsap gemaakt en er worden foto’s gescand. Radio Raakveld verzorgt een live-uitzending en er zijn optredens van rapper Ludo K.O-Click, Jeroen ‘Hazes’ Paardekooper en zanger Menno, die dit jaar als tweede eindigde bij Kleintje Hollands. Zoals bij Raakveld gebruikelijk kan iedereen ook deelnemen aan de activiteiten en zelf dingen doen of maken. Meer informatie: www.raakveld.nl.

Mobiele versie afsluiten