Site pictogram Tilburgers.nl

Open Source Event: belangeloos delen

Open Source event siteOp zaterdag 30 april, van 12.00 tot 17.00 uur, wordt het eerste Open Source Event in een Bibliotheek gehouden en wel in de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein. ‘May the Open Source be With You.’

Open Source betekent: Open Bron. Vrij verkrijgbaar. Er bestaan softwareprogramma’s, e-books, muziek, cursussen en beeldmaterialen die vrij beschikbaar worden gesteld. Kosteloos, veilig en legaal om te downloaden en te gebruiken door iedereen. Een aantal grote bekenden uit de Open Source Community’s presenteren op 30 april hoe je met Open Source je voordeel kunt doen.

Muziek maken met de Raspberry Pi (Wikipedia). Robotvoetbal met MakeBlock (zelfbouw robots) en Digitale Zelfverdediging zijn de hoofd-ingrediënten van het Open Source Event, dat in het teken staat van zien, doen, meemaken en leren over Open Source. Voor jong en oud de gelegenheid om kennis te maken met de wondere wereld van het belangeloos delen.

Programma

In de Cursusruimte:

In het Theater:

Reserveren Digi-Talk en/of Workshop: opensourcespace@bibliotheekmb.nl. (maximaal 50 Digitalk/Workshop deelnemers. Voor workshop: Neem Laptop, Tablet of Smartphone mee.) Reserveren niet verplicht in verband met privacy.

In “t Web” 1e Etage:

fb evenement

Community Info-stands:

Doe, maak, onderzoek, speel en leer:

Meer info: www.linuxeducatie.nl en www.bibliotheekmb.nl Facebook: facebook.com/linuxflavourz.

Mobiele versie afsluiten