Site pictogram Tilburgers.nl

Open Source Event – Bibliotheek Tilburg Centrum

Het WikiHouse, Community Kunst en een Giant GameBoy. Dit zijn een aantal ingrediënten van het Tweede Open Source Event in de Bibliotheek Tilburg Centrum op 13 mei aanstaande.

Na het succes van vorig jaar biedt het Evenement dit jaar een nog bredere kijk op alles wat Open Source als basis heeft.

‘Delen wat je maakt én delen hoe je het maakt: dat is Open Source!’

Niet alleen software kan Open Source zijn: Alles dat vrij te gebruiken is en waarvan het ontwerp vrij is om te bewerken en te verbeteren, is Open Source. Zoals bijvoorbeeld de 3D piepschuimsnijder van Brian Ketelaars of het Open Business Model gebruikt door Seats2Meet.

Iedereen is welkom op 13 mei in de Bibliotheek Tilburg Centrum voor een dag vol Open Source met workshops, presentaties en kennismakingen in de thema’s: Mens & Natuur; Kunst & Design; Software & Hardware en Interactie & Entertainment. Leer Open Source robots programmeren; maak kennis met Open Source architectuur; maak je eigen Open Source Virtual Reality-wereld of doe mee aan de Internet of Things hackathon!

Een hackathon is een evenement waarbij veel ontwikkelaars bij elkaar komen om met z’n allen software te gaan maken. Het woord komt dan ook van hack en marathon. Belangrijk om te weten is dat ‘hacken’ in dit geval niet kwaadaardig is, maar juist positief.

Het Open Source Event is een samenwerkingsproject van de Bibliotheek Tilburg Centrum en LEF (Linux Education Foundation).

Mobiele versie afsluiten