Site pictogram Tilburgers.nl

Openbare toiletten in de binnenstad in 2020 en 2021 klaar

Openbare toiletten in de binnenstad van Tilburg. Bijna 13 maanden nadat de gemeenteraad het besluit nam om de mogelijkheden voor openbare toiletten te onderzoeken en zo mogelijk te realiseren, is het resultaat gepubliceerd.

Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft besloten om openbare toiletten te realiseren op de Heuvel en in Stadskantoor 2 aan het Koningsplein en hieraan €200.000,- te besteden.

In de nog uit te voeren plannen van de gemeente en van anderen, waaronder Emmapassage, Pieter Vreedeplein, wijkwinkelcentra, Stadsbos013 en fietsenstalling Dwaalgebied wil het College het realiseren van openbare toiletten stimuleren. Dit mag maximaal €100.000,- kosten.

Daarnaast moeten bestaande openbare toiletten beter vindbaar, toegankelijker en aantrekkelijker worden gemaakt. Hieraan wil het College €35.000,- besteden.

In het Leijpark komen geen openbare toiletten.

De verwachting is dat de aanbesteding voor openbare toiletten De Heuvel
in 2019 zal plaatsvinden en dat het toilet in 2020 klaar zal zijn. De verbouwing  van Stadskantoor 2 moet begin 2021 klaar zijn, waarmee dan ook daar het openbare toilet gerealiseerd zal zijn.

Mobiele versie afsluiten