Site pictogram Tilburgers.nl

Open dag bij Biologische Tuinderij ´Ut Rooie Bietje´

opendag rooie bietjeOp vrijdag 27 juni houdt Biologische Tuinderij Ut Rooie Bietje gelegen aan de Koningshoeven 62 te Tilburg van 11.00 uur tot 18 uur een open dag voor jong en oud. Tijdens de open dag zijn er diverse activiteiten die de bezoekers kennis laten maken met alle aspecten van de tuinderij en het biologisch leven.  De dag staat in het teken van het prikkelen van de zintuigen.

De gidsen van Ut Rooie Bietje staan klaar om bezoekers rond te leiden langs alles dat de biologische tuinderij te beiden heeft. De imker leert bezoekers alles over de bijen en aansluitend kunnen kinderen een bijenhotel maken. De ouders kunnen in de tussentijd bijkomen tijdens een massage onder de appelboom.

Daarnaast kunnen bezoekers hun eigen bloemenboeket samenstellen of hun eigen thee plukken. Eetcafé de Bron presenteert op de open dag diverse gerechten die speciaal gemaakt zijn van ingrediënten van Ut Rooie Bietje. Zo kunnen bezoekers daadwerkelijk proeven en ruiken wat ze allemaal om zich heen zien.Ut Rooie Bietje blijft, maar niet op deze locatie aan de Koningshoeven

 

Ut Rooie Bietje is de biologische tuinderij en een dagbestedingsproject van SMO Traverse. De tuin biedt de gelegenheid aan mensen om ervaring op te doen met werken en leren. De beschermde werkplekken zijn een voorportaal voor regulier werk. Het hele jaar door verbouwen we hier groente, fruit en bloemen. Samen met vrijwilligers en cliënten van Traverse werken we hier aan een gezonde en duurzame samenleving. Mensen die graag buiten, met hun handen werken en die belangstelling hebben voor biologische tuinieren, kunnen bij Ut Rooie Bietje aan hun trekken komen. Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te kunnen, om heerlijk buiten te werken, te groeien en tot jezelf te komen.

alle producten die bij Ut Rooie Bietje verbouwt worden zijn los verkrijgbaar in de winkel. U kunt ook een abonnement op een groentepakket nemen. Deze kunt u op vrijdagmiddag ophalen in de winkel of een van de distributiepunten.

Biologische Tuinderij Ut Rooie Bietje is  gevestigd aan de Koningshoeven 62  te Tilburg.

Website   : www.utrooiebietje.nl
E mail      : info@utrooiebietje.nl
Telefoon : 013 543 14 39

 

opendag het rooie bietje

Mobiele versie afsluiten