Site pictogram Tilburgers.nl

Opening Paletplein na verbouwing

In de Kruidenbuurt in het westen van Tilburg  is hard gewerkt aan de herontwikkeling van het winkelcentrum op het Paletplein. Enkele winkels zijn nieuw gebouwd, voorgevels van bestaande winkels zijn vervangen en de overkapping is verwijderd. Ook zijn het parkeerterrein en de winkelstraat vernieuwd. Op 16 december 2017  is de feestelijke heropening vanaf elf uur ’s morgens.

Een klein deel van de werkzaamheden volgt na de feestdagen. Het gaat om een deel van het straatwerk, het plaatsen van de lantaarnpalen en de aanleg van de beplanting.

Het programma op 16 december, waarbij iedereen van harte welkom is,  ziet er als volgt uit:

08.00 uur Openingshandeling Aldi door Wethouder Erik de Ridder
11.00 uur   Openingshandeling winkeliersvereniging midden op het plein
11.05 uur   Welkomstwoord voorzitter winkeliersvereniging
11.10 uur   Welkomstwoord projectleider renovatie Paletplein
11.15 uur   Toespraak Wethouder Economische zaken Erik de Ridder
11.20 uur   Openingshandeling wethouder Erik de Ridder
11.30 uur   Wethouder legt een herinneringstegel in de vloer van het Paletplein

Door onder meer de overkapping weg te halen, wordt de sfeer van het winkelcentrum opener. Naar verwachting zorgt de nieuwe supermarkt voor meer bezoekers aan het winkelcentrum. Dat is ook gunstig voor de andere winkels.

De herontwikkeling van winkelcentrum Paletplein is een samenwerking tussen de Coöperatieve Vereniging van eigenaren in het winkelcentrum Wandelbos (CVvE) en de gemeente. De CVvE had de gemeente eerder gevraagd een actieve rol te spelen bij de sloop, de grondoverdrachten en de inrichting van het openbaar gebied. In december 2016 besloot de gemeente een actieve rol in de grondexploitatie te nemen en hiervoor het benodigde krediet beschikbaar te stellen.

De afspraken zijn uitgewerkt tot een samenwerkings-overeenkomst met de bijbehorende aankoop- en verkoopovereenkomsten met de verschillende ondernemers in het winkelcentrum. Alle partijen hebben de overeenkomsten ondertekend.

Mobiele versie afsluiten