Site pictogram Tilburgers.nl

Opening Poels Pollepel tijdens 88e verjaardag Gerrit Poels

Vandaag, donderdag 11 mei 2017, is de Tilburgse Broodpater 88 jaar geworden. Dit was echter niet de enige reden voor een feest. Deze dag werd ook gevierd dat de familie Poels – Gerrit, Angelique en zes pleegkinderen – het pand ‘De Pollepel’ aan het Wilhelminapark in gebruik heeft genomen om van daaruit brood en andere levensmiddelen uit te delen aan Tilburgers die in armoede leven.

Bij deze heropening van het pand werd ook de nieuwe naam bekend gemaakt. Gerrit en Angelique Poels verrichtten de onthulling van het nieuwe gevelbord:  ‘Poels Pollepel’.

De verjaardag was druk bezocht en werd muzikaal omlijst door Zjef Naaijkens, Loutje Bosch en Jan Jansen (Voorheen VOF de Kunst) die een speciaal voor de gelegenheid geschreven en gecomponeerd feestlied ten gehore brachten.

Een groep van zeven fietsvrienden, de ‘Vrienden van Poels‘ arriveerden om 14.00 uur, nadat zij in de nacht van 10 op 11 mei een sponsortocht van 280 kilometer hadden gefietst langs de dorpen en steden waar Gerrit Poels herinneringen aan heeft, uiteraard bepakt met brood. Ze overhandigden een cheque ter waarde van 4.500 euro, de opbrengst van de sponsortocht.

Columnist en oud-stadsdichter Jace van de Ven, die om gezondheidsredenen helaas niet had mee kunnen fietsen, maakte dit goed door een boekje van zijn hand te presenteren ‘Mag ik nog wat wind van achteren’. Het is (nog) te koop voor €8,88 via de Vrienden van Poels. Hiervan komt de opbrengst ten goede aan dit initiatief van Broodpater Gerrit Poels.

Namens de gemeente Tilburg sprak wethouder lovende woorden voor de jarige. Stadsdichter Martin Beversluis sloot de feestelijke ceremonie af met een toepasselijk gedicht.

Mobiele versie afsluiten