Spring naar inhoud

1

Over 361 dagen is het zover: dan zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Met de verkiezingen voor de Tweede Kamer nog vers op het netvlies, moeten velen er nog niet aan dénken, terwijl juist plaatselijk veel partijen er al lang mee bezig zijn. En vanaf nu nog meer.

Grafiekjes van ANP, gepubliceerd door de NOS en naast elkaar gezet door Paula Anguita. - Links de stemverdeling in Tilburg, rechts de stemverdeling in heel Nederland.

Posities bepalen. Programma's schrijven. Terugkijken. Trots zijn, of met schaamte vervuld raken. Een al jaren gehoorde klacht bij gemeenteraadsverkiezingen is de veel te grote bemoeienis van landelijke partijen, die vaak de lokale vraagstukken overheersen en wegdrukken. ...lees verder "Campagne"

1

Een feest had het moeten zijn: bijna 11 jaar nadat de verbouwing van het stadhuis in de gemeenteraad ter sprake kwam, trekt de raad in haar nieuwe onderkomen. En wij, als burgers van de stad en degenen die de verbouwing hebben bekostigd, zijn helaas - door C19 - nog niet in de gelegenheid geweest om het gebouw te bekijken. We moeten het doen met één enkele foto op de website van de gemeente. (U moet zelf via de link even gaan kijken, want de foto is niet van ons en mogen we dus niet zomaar plaatsen.)

Nu is het misschien niet mogelijk om met één foto een goede indruk te krijgen van het onderkomen van onze volksvertegenwoordiging, maar bij gebrek aan.... ...lees verder "Retro"

6

Gastbijdrage van Hetty van Beek, Binnenstadsbewoonster sinds 1982.

Tiwos in de Stationsstraat Foto: John Geerts

Al geruime tijd begeleid ik onder andere mijn nicht uit Helmond die met haar elektrische rolstoel nog zelfstandig reist, ondanks haar slechter wordende zicht.
Zeker op dit moment komen wij werkelijk onmogelijke situaties tegen wanneer we vanaf het station naar de Mariastraat wandelen.

Het begint al bij het station waar alles grijs is, vele trappetjes en gemengd fiets- en looppad. In de Stationsstraat staan de trottoirs regelmatig vol met geparkeerde auto’s, zelfs politiewagens, opengebroken wegdek (waar niet in de stad) en op dit moment hekken vanwege de verbouwing bij de voormalige galerie Cocon, om van de toer via de Langestraat maar te zwijgen. ...lees verder "Rolstoelonvriendelijke stad"

9

Gastbijdrage van Hans Rube, journalist en burgerraadslid voor de PvdA.

"Dat corona een democratisch virus zou zijn dat iedereen gelijk treft, is de grootste leugen van 2020. Corona is een klassenvirus."

Bovenstaande zinnen zijn woorden van een gemeenteraadslid uit Antwerpen.
Natuurlijk heeft deze man groot gelijk.

De mensen met de laagste inkomens worden door COVID-19 onevenredig hard getroffen tijdens de opeenvolgende lockdowns van Rutte en co. De gewone burgers met lage inkomens zijn de klos. Zij kunnen nauwelijks thuis hun schoolgaande jeugd begeleiden, omdat ze de baan op moeten of zelf telewerk verrichten. ...lees verder "Leugen"

2

Gastbijdrage van Burgemeester Theo Weterings, in reactie op de Gastbijdrage van Yusuf Celik, fractievoorzitter van de PvdA, over 'Tilburgerschap': "Het Tilburgerschap, alleen voor nette mensen?" van 15 januari 2021.

Met interesse las ik de bijdrage van gemeenteraadslid Yusuf Celik over Tilburgerschap op “Tilburgers.nl”. Het is fijn om te zien dat hij de handschoen oppakt en namens de PvdA reflecteert op Tilburgerschap. Graag haal ik een aantal belangrijke bouwstenen uit dit betoog over wat en hoe wij Tilburgers zijn. Voor mij is het van belang omdat het helpt om met alle Tilburgers in gesprek te gaan over wie we zijn, wat ons drijft en wat dat betekent in de praktijk. Daarin weet dit betoog de kern te raken. De heer Celik zal begrijpen dat ik niet reageer op de actuele, politiek geladen delen van zijn betoog. ...lees verder "Met alle Tilburgers in gesprek over Tilburgerschap"