Site pictogram Tilburgers.nl

Opnieuw hulpgoederen naar MFS-Emmaus in Bosnie

Op woensdag 13 augustus zullen opnieuw twee volle vrachtwagens met hulpgoederen richting MFS-Emmaus in Bosnië vertrekken. Deze twee ritten zijn op touw gezet door PortAgora Centrum voor Europese Samenwerking en Prospects@Work. De actie ‘Tilburg helpt Bosnië‘ is drie maanden geleden van start gegaan, nadat het land door het hevigste noodweer in 120 jaar werd getroffen. Door deze natuurramp zijn veel mensen hun huis en haard verloren en zal het nog twee à drie jaar duren om de schade te herstellen.

Vrijwilligers van PortAgora, Prospects@Work en Stichting Social Energy zetten zich in om deze twee vrachtwagen naar Bosnie te rijden, maar wel zijn er nog donaties nodig om de brandstof te kunnen betalen, ten bedrage van €1.000,-. Wie kan en wil bijdragen kan dat doen via:

PortAgora,
Rekeningnummer: 43.59.48.938,
IBAN: NL26ABNA.043.59.48.938
Onder vermelding van: Tilburg helpt Bosnië.

Op woensdag 6 augustus 2014 werd het land opnieuw door zware overstromingen getroffen en is voor de tweede keer binnen drie maanden dat de Bosnische regering de noodtoestand heeft afgekondigd. Hevige regenval heeft in Bosnië en Servië opnieuw tot ernstige overstromingen geleid. Opnieuw staan huizen en wegen onder water en de regen heeft ook deze keer aardverschuivingen veroorzaakt. Vooral het midden en het noorden van het land zijn zwaar getroffen.

De kaart van de overstromingen van deze week, er zijn gemeentes die voor de 2e keer zwaar getroffen zijn

overstroming bosnie.

(Bron: Het Parool)

Mobiele versie afsluiten