Site pictogram Tilburgers.nl

Oppas voor hulpbehoevende kinderen

Ouders van zorgbehoevende kinderen hebben vaak moeite een geschikte oppas te vinden. Daar waar ouders van gezonde kinderen een buurmeisje of student kunnen inschakelen, hebben ouders van een hulpbehoevend kind een oppas nodig die hiervoor de vaardigheden heeft. Toch is het nodig dat ook deze ouders er af en toe even uit kunnen om overbelasting en relatieproblemen te voorkomen. Zorgoppas biedt hiervoor een oplossing.

Zorgoppas koppelt ouders van zorgbehoevende kinderen aan een gekwalificeerde oppas. Zo kunnen de ouders af en toe ontspannen. De organisatie krijgt dit jaar subsidie van de gemeente.

In 2018 heeft Zorgoppas in de Regio Hart van Brabant verschillende gezinnen ondersteund. Ouders zijn enthousiast en voelen zich geholpen. De proeffase is inmiddels succesvol afgerond en dit jaar maken 10 gezinnen gebruik van Zorgoppas.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “We vinden het in Tilburg belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat houdt ook in dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen ontspannen. Ouders hebben al hun energie nodig om kinderen op te voeden en wanneer er zorg bij komt kijken, dan vraagt dat veel van ouders. Zorgoppas kan voorkomen dat ouders overbelast raken door de zorg voor hun kinderen.”

Meer informatie: www.zorgoppas.nl.

Mobiele versie afsluiten