Site pictogram Tilburgers.nl

Opstelten krijgt veel waardering bij afscheid

Waarnemend burgemeester Ivo Opstelten heeft afscheid genomen.

Donderdagavond 15 juli komt er een eind aan een bijzondere periode. Waarnemend burgemeester Ivo Opstelten neemt afscheid van de stad. Morgen 16 juli wordt Peter Noordanus als burgemeester ingehuldigd.

Hij krijgt uit handen van de Commissaris der Koningin, Wim van de Donk, de speciale commissarispenning als blijk van waardering. Opstelten trad aan in een turbulente tijd nadat de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen Ruud Vreeman had ingediend. Zijn taak was een belangrijke, rust brengen in de Tilburgse politiek. Het waren tevens de eerste acties van de kersverse Commissaris der koningin in Brabant, Wim van de Donk.

Veerle Slegers (SP)  stelt op twitter “Vooruit. Ivo Opstelten is ’n sterke bestuurder. Die zeer aimabel anderen zijn wil oplegt. Heb veel van ‘m geleerd. Hoe ’t wel en niet moet.” En ook is er nog een nieuwtje “Ah, wethouder zegt hardop wat we al wisten: Opstelten heeft ’n leidende rol gespeeld bij Tilburgse formatie. Zoals hij nu Ruttes adviseur is”

Ook Joost van Puijenbroek  (Trots) is tevreden en meldt “Ivo Opstelten ontvangt Brabant penning van com. v.d. Koningin. #heelterecht”

Het is voor de tweede keer in de Tilburgse geschiedenis dat er een waarnemend burgemeester is. De eerste waarnemend burgemeester was Hondius die in 1944 tijdens de Duitse bezetting, de gearresteerde burgemeester Jan van de Mortel verving.

Mobiele versie afsluiten