Site pictogram Tilburgers.nl

Oude boormachine van vader in ruil voor Wecycle-puzzel

Veel vaders en grootvaders worden met Vaderdag 16 juni 2019 getrakteerd op nieuw elektrisch gereedschap. Om het inleveren van oude exemplaren bij de bouwmarkt te stimuleren, geeft Wecycle 60.000 legpuzzels gratis weg.

De stichting Wecycle meldt: “Steeds meer mensen weten de Wecycle-inleverbakken in de bouwmarkt te vinden. Hier kun je makkelijk en verantwoord oude elektrische apparaten, armaturen en kapotte lampen (e-waste) in te leveren voor recycling.”

“Bij veel bouwmarkten levert dit met Vaderdag ook wat extra’s op! Snelle inleveraars van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap, ontvangen gratis een Wecycle-legpuzzel van 500 stukjes. Aan de puzzel is ook een winactie verbonden waarmee puzzelaars een uitje kunnen winnen.”

De volgende bouwmarkten doen mee met de puzzelactie : Bauhaus, Bouwhof, Enorm, Formido, Hubo, Kluswijs, Multimate en Praxis.

Wecycle voert deze actie uit in opdracht van de Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen.

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie.

Dit doen we voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Bruingoed, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2018 hebben we 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Mobiele versie afsluiten