Site pictogram Tilburgers.nl

Overvolle glas- en afvalbakken

Trouwlaan - Oerlesestraat
Trouwlaan – Oerlesestraat

Maandag 19 september werden veel Tilburgers onaangenaam verrast door overvolle glas- en afvalbakken op meerdere locaties in de stad. Uit navraag bij de gemeentelijke afdeling Voorlichting blijkt dat de oorzaak een samenloop is van meerdere omstandigheden.

afval-19-september-2016
St. Annaplein

Sinds het nieuwe beleid op 1 juli 2016 inging, zijn veel mensen ineens meer afval gaan scheiden dan voorheen al werd gedaan. Volgens de woordvoerder van de gemeente Tilburg is dit zowel heel goed nieuws als ook onverwacht. De gemeente en het BAT hebben op dit moment nog niet goed in beeld op welke plekken in de stad nu veel meer afval wordt aangeboden.

volle-glasbak-19-september-2016
Capucijnenstraat

Daarnaast zijn enkele vaste, ervaren chauffeurs van het BAT (Brabants Afval Team) op dit moment op vakantie of ziek. Deze ervaren chauffeurs weten op welke locaties de bakken snel vol zitten en rijden dan ook vaak een extra ronde. Echter de tijdelijke, vervangende chauffeurs hebben deze kennis niet, waardoor deze extra rondes nu niet gereden worden.

logo_topDownload BuitenBeter
www.buitenbeter.nl/apps

Daarom luidt het verzoek van de gemeente of Tilburgers zoveel mogelijk willen melden op welke plekken in de stad een extra ophaalronde moet worden gereden, zodat enerzijds de rommel zo snel mogelijk kan worden opgeruimd terwijl anderzijds duidelijker wordt waar het BAT vaker naartoe moet.

Meldingen kunnen gedaan worden via de BuitenBeter-app met een foto en locatie-aanduiding. Of via telefoonnummer 14013.

Reeds gemelde locaties (die we ontvingen van lezers via Facebook):

Mobiele versie afsluiten